Riesling 2015, slámové Víno Marcinčák

Přírodní Ocenění
Značka: Marcinčák
550 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Slámový bio Ryzlink rýnský od specialisty na sladká vína Petra Marcinčáka. Klenot vašeho slavnostního menu či dokonalý dárek. Toto víno charakterizuje medově žlutá barva s jantarovými odlesky a velmi vysoká viskozita. Intenzivní vůně pomerančového džemu se zázvorem a rebarborového koláče se sladkou drobenkou. Chuť je velmi výrazná, hutná, připomínající ovocný sirup a luční med. Víno má dlouhý sladký závěr. Ideální jako dezert v rámci slavnostního menu nebo doplněk k sýrům servírovaným na závěr menu. Víno vhodné k archivaci další desítky let.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Ocenění:

  • Nejlepší vína ČR 2020-2021 94 bodů

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Ryzlink rýnský
Cukr: Sladké
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 8.5
Ročník: 2015
Objem: 0.2
Obec: Novosedly
Vinice: Janův vrch
Klasifikace: Slámové
Ocenění: Nejlepší vína ČR
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Nad 30/10 cm
Šarže: RRSL15041
Zbytkový cukr: 258
Kyselina: 7.5
Vinařství: Marcinčák
Párování: dezerty, sýry, sýry s modrou plísní, koláče, ovčí sýry, apple pie, niva, dubliner, salašnický
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.