Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
24-hour Wine Expert Jancis Robinson
Detailní popis produktu
In The 24-Hour Wine Expert, Jancis Robinson shares her expertise with authority, wit and approachability. From the difference between red and white, to the shape of bottles and their labels, descriptions of taste, colour and smell, to pairing wine with food and the price-quality correlation, Robinson helps us make the most of this mysteriously delicious drink.
Jancis Robinson has been called 'the most respected wine critic and journalist in the world' by Decantermagazine. In 1984 she was the first person outside the wine trade to qualify as a Master of Wine. The Financial Times wine writer, she is the author/editor of dozens of wine books.
The essential guide to wine in 100 pages.
Autor: Jancis Robinson
Kniha je v anglickém jazyce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jancis Robinson (*1950) je britská hodnotitelka vína, novinářka a autorka několika knih o víně. Pravidelně přispívá do sloupku Financial Times, na svůj rozsáhlý web JancisRobinson.com a na konci roku 2022 se také se svým týmem pustila do podcastu. Kromě toho poskytovala rady například pro vinný sklípek královny Alžběty II.
ha vinic
tisíc lahví ročně
založeno
Víno ji poprvé okouzlilo při studiu na Oxfordu, odkud se ale nejdříve vydala do cestovního průmyslu. Práce pro největší cestovní agenturu v Británii ji brzy přivedla do Provence, kde se finálně rozhodla, že si po návratu najde práci v gastronomickém průmyslu a bude se zabývat jídlem nebo vínem.
Koncem roku 1975 pak skutečně nastoupila jako asistentka editora magazínu Wine & Spirit a od té doby cestuje za vínem po celém světě. První knihu Vines, Grapes and Wines (Révy, hrozny a vína) napsala v roce 1986 a od té doby sama vydala a podílela se na mnoha dalších. Patří mezi ně například The Oxford Companion to Wine, The World Atlas of Wine, Wine Grapes nebo krátký průvodce The 24-Hour Wine Expert (Znalcem vína za 24 hodin).
Svůj web spustila 1. listopadu 2000, začala budovat obsah a o rok později spustila pro své čtenáře předplatné. Od té doby se web neustále rozvíjí a dnes na něm najdou spoustu informací jak předplatitelé, tak běžní návštěvníci. Zdarma získáte například přístup ke vzdělávacím textům o jednotlivých oblastech, odrůdách, degustaci, názvosloví či párování vína. Placená část pak zahrnuje přístup do stále rostoucí databáze vín, článků i na aktivní fórum.