Barolo Monprivato Riserva Ca d'Morissio 2012 Giuseppe Mascarello

18 750 Kč –29 %
barolo
18 750 Kč –29 % 13 200 Kč
Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do:
18.11.2024
Možnosti doručení

Granátově červené víno s komplexní, velmi ovocnou vůní, elegantní, intenzivní, kořenitou, s květinovými tóny. Vynikající tělo s mohutností a náplní, náročné, mužné, dlouhé, plné.  

Detailní informace

Detailní popis produktu

Toto víno se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Jedná se o jemné a křehké víno, které začíná lesními bobulemi a tabákem, ale nakonec odhalí sluncem zalité ovoce, spálenou zem a vysušenou třešňovou kůru. Kvalita ovoce je velmi zralá, otevřená a pravděpodobně náchylná k určité nastupující oxidaci kvůli horkým a suchým podmínkám pěstování.  

Doporučuje se kombinovat s červenými masy, zvěřinou a zralými sýry. 

Ocenění:

  • Robert Parker 94 bodů

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Nebbiolo
Cukr: Suché
Země: Itálie
Oblast: Piemonte
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 14
Ročník: 2012
Objem: 0.75
Vinice: Monprivato
Ocenění: Robert Parker
Uzávěr: Korek
Vinařství: Giuseppe Mascarello
Párování: italská kuchyně, sýry, zvěřina, vepřové, hovězí, bollito misto, brasato al Barolo, risotto al Barolo, červené maso

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradice vinařství se v rodině Mascarello drží již přes půl druhého století. Nejdříve jej pěstovali jako farmáři spravující panství a v roce 1881 zakoupil Giuseppe Mascarella vlastní pozemek a založil vinařství. Dnes se vinice rodiny Mascarello v oblasti Barolo rozkládají na 15 hektarech.

Vinařská oblast: Severní Itálie

Vinařská podoblast: Piemonte

15 ha vinic

60 tisíc lahví ročně

1881 založeno

Skvělé kvality vín dosahují tím, že si zakládají pravidlech a postupech, které mají odzkoušené po generace. Jde například o zimní velmi krátké seříznut, likvidaci nekvalitních trsů na jaře, produkci maximálně 6,5 tun hroznů na hektar nebo ruční sběr i pečlivé třídění.

Kromě toho se rodina také dlouhodobě zabývá normami k ochraně životního prostředí a půdy vinic. Omezují proto pesticidy pouze na nutné minimum, nepoužívají přípravky na hubení plevele a vyhýbají se také hnojení, případně sází na přírodní organický hnůj.

Ve vinařství Gueseppe Mascarello e Figliio pěstují hrozny odrůd Nebbiolo, Barbera, Dolcetto a Freisa. Vzniká z nich řada Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC a Langhe DOC vín. Rostliny jsou nejčasněji staré asi 30 let, některé na vinici Monprivato dokonce přes 60 let.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.