Blaufränkisch Oberer Wald 2012 Ernst Triebaumer
Detailní popis produktu
Na nose představuje tato Frankovka kytici tmavého ovoce, jako jsou ostružiny, třešně, švestky a maliny, spolu s tóny koření jako pepř a muškátový oříšek. Na patře je plné a robustní s výraznými tříslovinami a příjemnou kyselinkou, která dává vínům z této oblasti jejich charakteristickou svěžest a eleganci.
Frankovka Oberer Wald 2012 je víno s vyváženou strukturou, které lze dlouhodobě skladovat a je ideální pro zrání. Doporučuje se párovat toto víno s masem, jako je hovězí maso nebo zvěřina, stejně jako se sýry a uzenými pochoutkami.
Ernst Triebaumer je jedním z nejrespektovanějších vinařství v rakouském regionu Burgenland a toto víno je jedním z jeho významných produktů.
Ocenění:
Falstaff - 92 bodů
A la carte - 94 bodů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Odrůda: | Frankovka |
Cukr: | Suché |
Země: | Rakousko |
Barva: | Červené |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Rust |
Ocenění: | A la carte, Falstaff |
Vinařství: | Ernst Triebaumer |
Párování: | sýry, červená masa, zvěřina, hovězí, rakouská kuchyně, dubliner |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naprosto unikátní vinařství v našem portfoliu, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.
Vinařská oblast: Burgerland
Vinařská podoblast: Leithaberg DAC + Rust
15 ha vinic
100 tisíc lahví ročně
1691 založeno
Tradiční malé rodinné vinařství s bohatou a dlouhou historií produkce vín z vlastních vinic v katastru městečka Rust již od roku 1691. Specialista na červená vína z typických a tradičních místních odrůd a s vlajkovou lodí v odrůdě Frankovka, ze které produkuje úžasná červená vína, jež jsou vyhledávaná nejen v Rakousku, ale i ve vyhlášených světových restauracích od Hong-Kongu, přes New York City, Londýn až po Berlín, Hamburg a domácí Vídeň.
Vinařství s velice specifickým a osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu životnímu prostředí a každodennímu vlivu vinařství na své okolí, biotop a komunitu. Vinařství, které tvrdí, že biodynamická certifikace DEMETER je jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem.
Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky VELKÝCH červených vín, jejichž kvalitu mimo jiné oceňují takové světové vinařské autority, jakými je Robert Parker, který vinařství Weingut Ernst Triebaumer udělil speciální zelenou známku jako vínařství s produkcí špičkových vín a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě.
Touto známkou a hodnocením se může pochlubit pouhých 24 vinařství na celém světě a pokud chcete tato opravdu unikátní a jedinečná vína ochutnat, tak jedině na Umění vína jako výhradního dovozce a zástupce vín pro trh v České republice.
Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Víno je oblíbeným digestivem, bývá spojováno s paštikou z husích jater a v dnešní době, kdy už se párování vína a jídla nedrží úzce vymezených spojení, nabízí spoustu kulinářských možností.
U Triebaumerů jsme měli možnost ochutnat ročníky až do roku 1999 a přinášíme vám jedinečnou možnost zažít tohle „slunce v láhvi“. Pokud se se sklenkou Ausbruchu rozhodnete zakončit den, věříme, že si vás tahle vinná meditační praxe získá.