Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
Dejte si čokoládu a zapijte jí vínem
Když jsme vymýšleli dárková balení pro klienty Umění vína, hledali jsme tradiční i neobvyklé kombinace. Sýry, paštiky, salámy, olivy, oříšky. Ale čokoláda? Ano, ta od Pražské čokolády Steiner & Kovařík je dokonalým zážitkem. Od rozbalování až po slastné mlasknutí v momentě, kdy se vám v puse rozpustí poslední vrstva. Je také uměním, protože i zde vládne vášeň, nadání, pečlivá příprava, invence, zručnost. Na výsledném produktu je to znát. Ostatně si to něm myslí i odborníci z Británie, kteří produktům Pražské čokolády několik let po sobě udělili ocenění Great Taste. And great taste it is!
Pamatujete si Juliette Binoche ve filmu Čokoláda? Jak jí vařila, vymýšlela kombinace, jak jí milovala a dokázala strhnout k “hříchu” obyvatele vesnice. Tak to je Pražská čokoláda. Má takový šarm, že si vás k sobě pevně připoutá. Svojí fantazií, pestrostí, atypičností a vlastně ano, i krásou. Je to parťák do nepohody, ale i do společnosti. Pro chvíle samoty, i na rande, slety “čarodějnic”, rodinné sešlosti. A je to jedinečný dárek, který má duši, příběh a esprit. Takový dárek se dává tomu, na kom vám záleží.
JAK SPOLU VÍNO A ČOKOLÁDA UMÍ HRÁT
Čokoláda a víno jsou dva gurmánské požitky, které spolu dokonale ladí. A jsou s námi už dloooouho. Historie čokolády sahá až do doby aztécké říše, kde se kakaové boby používaly jako platidlo a vyráběl se z nich hořký nápoj. Víno pěstují lidé už od starověku. Nejstarší archeologické nálezy vinné révy jsou datovány do období 6000 - 5000 př. n. l. První vinařské oblasti vznikaly na území Mezopotámie. Dnes jsou čokoláda a víno oblíbené po celém světě. Jejich chuťové kombinace nabízejí nekonečné možnosti, pojďme se na ně podívat.
Bílá čokoláda se hodí k aromatickým bílým vínům, kdy umí zvýraznit jejich ovocné tóny. Doporučujeme vyzkoušet například Rulandské bílé, Veltlínské zelené nebo voňavé Chardonnay.
Mléčná čokoláda vynikne s Muškátem moravským, jehož kořenitost a exotické aroma podtrhne.
Hořká čokoláda je přímo stvořená pro plná červená vína s vyšším obsahem taninů, které, možná trošku paradoxně, zjemní. Vhodné jsou odrůdy Merlot, Frankovka, Cabernet Sauvignon nebo italská Amarone či Barolo.
Čokoláda i víno obsahují antioxidanty, takže v přiměřeném množství představují zdraví prospěšnou kombinaci.