Blog, Strana 3

Mezinárodní den Merlotu

7. listopad patří ve vinařském kalendáři odrůdě MERLOT. Tato oblíbená odrůda je známá svou jemností a bohatou chutí, která zaujala miliony vinařských nadšenců po celém světě. Pojďme se s ní více seznámit. Merlot má hluboké kořeny v histor...

Rychle objednávejte! Víno už si brzy z daní neodečtete

Pokud jste byli zvyklí nakupovat vašim klientům, partnerům či zaměstnancům vína a ještě z toho těžit tak, že jste si snížili daňový základ (nebo vašemu finančnímu řediteli), pomalu se s touto možností začněte loučit. Respektive ani ne&nbs...

Halloweenské čokoládky s vínem i bez

Víte o tom, že Halloween k nám nepřišel z USA, ale že je to velmi stará keltská lidová tradice? Název vznikl zkrácením anglického „All Hallows' Eve“, tedy „Předvečer Všech svatých“. Jeho historie se vrací zpátky až do doby před naším letop...

Kolik značek šampaňského znáte?

Tak schválně. Kolik značek šampaňského byste uměli vyjmenovat? A kolik jste jich již ochutnali? Letos je to 330 let, co údajně vzniklo první šampaňské víno. V roce 1693 ho vynalezl francouzský benediktinský mnich a sklepmistr Dom Pérignon v...

Ryzlink - poznáte rozdíl mezi rýňákem a vlašákem?

Ryzlink vlašský a ryzlink rýnský. Klidně by to mohli být sourozenci, vždyť mají společný název. Skutečnost je ale zcela jiná. Dvě naprosto odlišné odrůdy, které nemají nic společného. Dokážete je od sebe rozlišit? A která z nich je vám bliž...

Umění vína na 25. ročníku Designbloku

Už za několik dní Praha přivítá na bezmála týden desítky tisíc návštěvníků Designbloku, největší výstavy designu a módy ve střední a východní Evropě. Tato pětidenní událost představuje nejnovější produkty od více než 200 nezávislý...

Svatý Václav rád víno pil i vyráběl

Kníže Václav, jehož den oslavíme 28. září, byl český kníže a světec, který je hlavním patronem českého národa a symbolem české státnosti.  Pocházel z rodu Přemyslovců, byl synem Vratislava, nicméně podle pověsti ho vychovávala babička ...

Vinobraní 2023

Vinobraní je klíčovou částí vinařského roku a označuje okamžik, kdy začíná sběr hroznů pro výrobu vína. Vinaři pečlivě sledují zralost hroznů, aby určili nejlepší čas pro sklizeň. Zralost hroznů je klíčovým faktorem ovlivňujícím kvalitu vín...

Top 7 tradičních rakouských vinařství, kterým rádi svěříte své chuťové pohárky

Objevte s námi 7 tradičních rodinných vinařství, která ve svých útrobách skrývají to nejlepší, co z rakouského vinařského umění vzešlo. Vín je k dispozici v Rakousku jako sjezdovek, můžete se tedy těšit na nekonečnou jízdu. A co sjezdovka, ...

Dejte si čokoládu a zapijte jí vínem

Když jsme vymýšleli dárková balení pro klienty Umění vína, hledali jsme tradiční i neobvyklé kombinace. Sýry, paštiky, salámy, olivy, oříšky. Ale čokoláda? Ano, ta od Pražské čokolády Steiner & Kovařík je dokonalým zážitkem. Od rozbalov...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.