Blog, Strana 4

Dejte vše nejlepší portskému se Stávkem

Když se řekne portské víno, ihned si představíte jeho výraznou barvu, chuť i vůni. Vlastně se celkem k Portugalsku hodí. Dostane se vám svojí osobitostí snadno pod kůži, stejně jako fado (tradiční portugalská hudba) nebo zdejší oceán s krás...

Utužování týmu na vinici - zábava, osvěta a podpora lokálních vinařů

Teambuildingy můžou být trapas. Pravda, můžou. Ale nemusí. Nemusí to být přetahování lanem, skákání v pytli, nebo běh s vajíčkem na lžici:-))) Pokud opravdu hledáte něco hezkého, sofistikovaného a voňavě jiného, co zůstane ve vzpomínká...

Bye bye létu třemi krásnými degustacemi

Je to tak. Máme před sebou poslední týden volnějšího tempa (i když s dětmi dýchajícími nám za krkem) a pomalu si začínáme zavazovat tkaničky na tretrách, protože paní sezóna už stojí v blocích a škodolibě se usmívá. Jak se poctivě rozloučit...

Víno, o kterém psal Ernest Hemingway

Již od 17. století, kdy byl objeven ve Francii, si získával celou řadu významných obdivovatelů. Thomas Jefferson, pozdější americký prezident, miloval bordeauxská vína a dovezl sazenice Cabernet Sauvignon do Virginie. Carrie Nation, bo...

Degustace jako odměna pro management? Oui!

Dostali jste od šéfa úkol. "Markéto, zajistěte pro management firmy degustaci ve firmě. Potřebujeme jim něco sdělit, zároveň si je musíme hýčkat. Nemá to být nic oficiálního, ok? Máte na to přesně 16 dní. Zvládnete to, viďte, že jo?" Zrychl...

Dárky, které stárnou do krásy

Léto se pomalu chýlí ke konci a hlásí se DÁRKOVÁ a VEČÍRKOVÁ SEZONA. Pomalu, ale jistě. Uf. Co letos vymyslíte?   Nic. Ale NIC úplně nepotěší vaše klienty. Takže NĚCO to být musí a ať je to třeba víno ne? Česká republika zažívá ve vin...

Umění vína generálním partnerem Vinařství roku 2023

"Vinařství je řemeslo, ale zároveň umění. Víno, které vzniká je pak svého druhu artefakt, tedy také umění. Každý vinař dává své práci něco ze sebe, takže se zde dá mluvit o určitých uměleckých stylech atd. A přesně tyto myšlenky r...

BUTIKOVÉ VINAŘSTVÍ ENTRÉE: KDYŽ VÍNO POTŘEBUJE SVŮJ ČAS

Za malým rodinným butikovým vinařství Entrée, které se nachází v malebné oblasti Mikulovska, stojí manželé Pavla a Zdeněk Tréškovi společně se svým synem Jakubem. Založeno bylo v roce 2017 s cílem vyrábět výjimečná vína z této oblasti,...

Oslavme spolu Den Pinot Noir

Už za několik dní, přesněji 18. srpna, budeme společně slavit, jako každý rok, Mezinárodní den Rulandského modrého. Než si nalejete sklenku, nebo si nějaké objednáte, pojďme si o něm říct pár podrobností. Ať víte, s kým máte tu čest. Rulan...

"Vařte jen s vínem, které byste pili."

Abychom lépe pochopili, jak s vínem vařit, je dobré vědět něco o tom, jak se víno při vaření proměňuje. Stejné složky, které utvářejí chuť vína - kyselost, třísloviny, alkohol a (někdy) cukr - mají také zásadní vliv na to, jak se víno chová...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.