Chardonnay brut 2016 Gala
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Šumivé |
Odrůda: | Chardonnay |
Cukr: | Brut |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 12.5 |
Ročník: | 2016 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Bavory |
Vinice: | Pod Pálavou |
Sdružení: | Ekovín |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Nad 30/10 cm |
Šarže: | SCH116 |
Zbytkový cukr: | 8 |
Kyselina: | 7.5 |
Technologie: | Champenoise |
Vinařství: | Gala |
Párování: | sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Esence rodinného vinařství bytostně svázaného s pálavským regionem a s víny, která ho dalece přesahují a hrdě konkurují vínům z celé Evropy. „Půda je základ, přináší vitální keř, dokonalý hrozen a z něj pak kvalitní víno jako přírodní produkt“, říká Jaromír Gala. Zhmotněné umění vína, říkáme my.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
20 ha vinic
50 tisíc lahví ročně
2005 založeno
Jaromír Gala pochází z vinařské rodiny z Kobylí, svůj první keř ostříhal údajně už ve svých pěti letech nůžkami na drůbež a s vinohrady zůstal spjat až do dospělosti. Vystudoval střední vinařskou zemědělku, vinařství a vinohradnictví na lednické katedře Mendelovy univerzity a spolupracoval s Josefem Peřinou z vinařství Mikrosvín. S počátkem nového milénia se pak vrhnul do rozvoje vlastního vinařství.
Ve vinařství Gala zastávají názor, že čím chudší půdy, tím hodnotnější vína. A na svazích stolové hory u obcí Bavory a Perná jí mají požehnaně. Kombinace vápenitých jílů, hluboké černozemě a mělké, silně propustné rendziny vytváří pro zdejší vinice ideální podmínky, které jsou ještě podpořeny nízkou opěrnou konstrukcí. Na každém z 20 hektarů vinic se pěstuje až 9000 keřů a o každý jeden z nich pečují vinaři ručně. Ideální podmínky, náročná péče a ruční sklizeň hroznů dávají vzniknout vínům se skutečně jedinečným charakterem.