Chianti Pacina 2013 Pacina

775 Kč –20 %
Pacinarosso2013
775 Kč –20 % 620 Kč
Skladem (22 ks)
Můžeme doručit do:
18.11.2024
Možnosti doručení

Klasické Sangiovese s trochou Canaiolo a Ciliegiolo, které odráží jedinečný charakter části Chianti, kde se nachází vinařství Pacina. Zemité tóny, příjemný poměr tříslovin a klasická chuť staré školy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vinařství Pacina si bez jejich klasického Chianti ani neumíme představit. Obsahuje 95 % Sangiovese a pouze 5 % odrůd Canaiolo a Ciligiolo. Výsledné víno dokonale charakterizuje tuto specifickou část Chianti.

Ke spontánní fermentaci a dlouhé maceraci dochází v betonových nádržích. Po první zimě je víno přesunuto do dubových sudů na 18-24 měsíců a poté minimálně na dva roky do láhve, než jde na trh.

Víno je nefiltrované a jen s minimem přidaných siřičitanů. Má klasickou chuť, zemité tóny, středně vysokou kyselinku a příjemný poměr tříslovin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pācina není jen vinařství, ale také starobylý klášter z 10. století, olivový háj, pole a lesy. Rodinná farma se rozléhá na 65 hektarech, z čehož vinicím je věnováno asi 11 hektarů. Na zbytku pěstují olej, obiloviny a luštěniny, vše ekologicky.

pacina

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Toskánsko

11 ha vinic

tisíc lahví ročně

1970 založeno

Každá z pěstovaných odrůd vinné révy patří mezi původní v oblasti – Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Trebbiano a Chianti Malvasia. Většina révy je stará 5 až 50 let, některé rostliny jsou ale i starší. Farma je již přes 20 let certifikovaným ekologickým producentem – nepoužívají chemické ani umělé přípravky a vsází na tradiční systém střídání pěstebních ploch. Hlavním cílem je dosáhnout rovnováhy mezi přirozenými vlastnostmi rostlin a požadavky na produkci, a hlavně udržení biodiverzity a zachování jedinečné přírody oblasti.

Nikdo přesně neví, jak dlouho se zde vína vyrábí, novodobá historie se ale odvíjí od 60. let minulého století. Rodina vína od začátku vyráběla s důrazem na ekologickou filozofii, od 80. let pak s naprostým minimem zásahů. V roce 1987 vzniklo první víno, certifikované Chianti Colli Senesi, zcela přirozeným postupem, bez přídavku oxidu siřičitého. Od roku 1992 pak začali aplikovat spontánní přírodní procesy kvašení a zrání na všechny odrůdy.

Moderní vína Pācina jsou dokonalou ukázkou toho, co si představit pod názvem „naturální vína“. Zkušenosti čtyř generací je naučili, že vinařství lze, stejně jako práci na poli, provádět v souladu s přírodou. Díky minimalizaci zásahů vznikají vína, která ukazují charakteristické vlastnosti hroznů, území i konkrétního ročníku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.