Heideboden rot 2018 Anita und Hans Nittnaus
Detailní popis produktu
Název tohoto cuvée je podle slunné nížiny Heideboden na východní straně Neziderského jezera (Neusiedler See), která z hlediska pěstování vína těží z toho, že má kromě mikroklima i obzvlášť propustné půdní podloží. A právě na těchto půdách dozrávají ručně sbírané bio hrozny pro toto víno. Vinifikace -spontánní kvašení v ocelových tancích s řízenou teplotou a následně zrání v dřevěných sudech o objemu 500 l.
Víno má tmavě rubínovou barvu. Ve vůni je ovocné, s jemně kořeněným závěrem. Na patře plné, s pružnou texturou a jemnými tříslovinami v závěru.
Víno nálevejte při teplotě 15°C, teplota pro konzumaci je ideální v intervalu 16 až 18°C. Pokud hledáte stejně spolehlivého vinného společníka ale v bílém vínu, nabízíme vám Heideboden weiß
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Frankovka, Merlot, Zweigeltrebe |
Cukr: | Suché |
Země: | Rakousko |
Oblast: | Burgenland |
Podoblast: | Neusiedlersee |
Produktová řada: | Heideboden |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 12.5 |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0.75 |
Klasifikace: | Jakostní |
Sdružení: | Pannobile |
Uzávěr: | Šroubový uzávěr |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Zbytkový cukr: | 1 |
Kyselina: | 5.6 |
Vinařství: | Anita und Hans Nittnaus |
Párování: | asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, tvrdé sýry, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční rodinné vinařství z Golsu ve vinařské oblasti Neusiedlersee v Burgenlandu, s první písemnou zmínkou datovanou až do roku 1684. Současné vinařství bylo založeno v roce 1927. Aktuálně jedno z nejvlivnějších a nejprogresivnějších vinařství v Rakousku, konzumenty i odbornou veřejností ctěný producent špičkových červených vín.
Vinařská oblast: Burgenland
Vinařská podoblast: Neusiedlersee
22 ha vinic
250 tisíc lahví ročně
1684 založeno
Vína založená na terroir se již od roku 2007 vyrábějí v čistě biodynamickém režimu. Majitel a vinař v jedné osobě Hans Nittnaus je skutečným rakouským pionýrem a průkopníkem biodynamického vinařství. Svým jedinečným vinařským přístupem, produkční filozofií a důrazem na detail a maximální čistotu a autentičnost vína inspiroval řadu dalších vinařů a v podstatě celou novou vinařskou generaci. Všechna svá vína vyrábí bez použití jakýchkoliv chemických vstupů, a to jak ve vinici, tak při samotné výrobě vína. Je mimo jiné zakladatelem prestižního uskupení PANNOBILE a vášnivým hudebním skladatelem a pianistou.
Nejznámější je řada červených vín, která zahrnuje prémiová cuvée Comondor, Pannobile a také Frankovku/ Blaufränkisch. Cuvée Comondor, s nímž se Nittnausovi podařilo počátkem 90. let 20. století dostat mezi burgenlandskou vinařskou elitu, je známé svou hloubkou a strukturou. Pannobile cuvée je vyrobené z autochtonních odrůd Zweigelt a Blaufränkisch, které může mít v jednotlivých ročnících zcela odlišný poměr obou odrůd. Z Leithabergu, kde má Nittnaus vinice s vápencovou a břidlicovou půdou, pochází několik prvotřídních vín odrůd Blaufränkisch a Chardonnay. Při vší rozmanitosti mají tato vína z různých lokalit několik společných rysů: mírný obsah alkoholu, živost, puristickou komplexnost a podmanivost, která si vás získá a nepustí. Zkušenosti ukázaly, že prémiová vína Nittnaus mají obrovský archivační potenciál, např. cuvée Comondor je vhodné k archivaci na 25 a více let.
Jsme rádi, že můžeme dovážet tato špičková vína do České republiky. Zažít autentická vína v nejvyšší kvalitě je radost a zážitek i pro zkušené znalce.