Johanniter 2021, kabinetní Baláž
Detailní popis produktu
Víno zlatavě žluté barvy. Nos vína je čistý a přímý, s výraznou ovocnou aromatickou, s tóny čerstvého peckového a jádrového ovoce a v závěru s nádechem sladkého koření. Patro vína je suché a přímé se svěží a pevnou šťavnatou kyselinou a středně dlouhou ovocně – minerální dochutí. Vyzrálé bílé víno z méně známe rezistentní odrůdy s atraktivní aromatikou a svěžím ovocně - minerálním patrem. K běžnému pití a degustaci, k bílým drůbežím masům, nezrajícím a nearomatickým měkkým sýrům a lehkým zeleninovým salátům.
Podávejte při teplotě 12-13 ˚C. Víno k okamžité spotřebě či archivaci po dobu 3-4 let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Johanniter |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Produktová řada: | Klasik |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 11 |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Němčičky |
Vinice: | Odměry |
Klasifikace: | Kabinetní |
Sdružení: | Dunajovské kopce |
Uzávěr: | Šroubový uzávěr |
Rozměr v cm: | Nad 30/10 cm |
Šarže: | 26-21 |
Zbytkový cukr: | 7.1 |
Kyselina: | 9 |
Technologie: | Piwi |
Vinařství: | Baláž |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Špičková, originální vína, která neomylně ukazují na svůj původ. To jsou vína Vinařství Baláž. Respekt k tradici znamená, že u Balážů navazují na znalosti a zkušenosti předků a věnují se ověřeným odrůdám, kterým se v místních podmínkách nejlépe daří. Vznikají tak moderní a autentická vína, která mají jasný, přirozený a jedinečný projev.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
12ha vinic
50 tisíc lahví ročně
1995založeno
Už jako malí kluci pomáhali bratři Balážovi na malém vinohradě, sbírali hrozny a zapojovali se i do lisování. O technologii výroby vína se dozvěděli od otce, o zelených pracích na vinohradě zase od maminky. A tak v návaznosti na rodinnou tradici vzniklo v devadesátých letech vinařství Baláž. O pár let později už Balážovi obhospodařovali vlastní vinohrady.
Dnes tu na 12 ha vinic vznikají lahodná vína nesoucí specifický charakter terroir Pálavy a Dunajovských kopců. Viniční trati se nachází převážně v Dolních Dunajovicích, ale i v rámci geografického členění v katastru vinařské obce Mikulov a Bavory. O vinice Balážovi pečují šetrným způsobem dle zásad integrované produkce a víno vyrábí pomocí nejmodernějších metod, avšak s úctou k tradici. Vína zrají převážně v nerezových nádobách, vína z vyšších řad i v sudech (barrique, akát), ale i v betonových vejcích.
Vzhledem k charakteru oblasti a přirozeným půdním, klimatickým a mikroklimatickým podmínkám produkuje vinařství převážně bílá vína. Mezi vlajkové lodě patří Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Sylvánské zelené a čím dál populárnější Pálava. Pro milovníky červených vín je v nabídce i např. Rulandské modré a Frankovka.
Aktuálně se vína dělí do řad: Klasik, Baláž, Tannowitz a na Umění vína naleznete i speciální česko-rakouskou řadu Pontic.
Do vinaření se zapojuje celá rodina. O vinice a výrobu lahvových vín se stará Jiří, o výrobu stáčeného vína zase Jan. Expedici vína zajišťuje třetí z bratrů Ludvík. Nemalou měrou však přispívají i další členové - Jiřího manželka Sylva, jejich dcera Lucie s manželem, syn Jiří s manželkou a do rodiny už přibývají malí pomocníci.
Je pro nás radostí mít v portfoliu Umění vína vinařství, které bez velkých slov naplňuje to nejlepší z rodinné tradice. V podtitulu vinařství mají „charakter elegance“. Obojí u nich naleznete beze zbytku. A že za tím vším se skrývá nikdy nekončící práce celé rodiny, to nelze přehlédnout, ačkoli se tím ve vinařství nikdo neohání. Takoví jsou Balážovi, taková jsou jejich vína. Vína z jarního plnění vyprodaná již na podzim ukazují, že máme u nás už velkou skupinu zákazníků, kteří to dokáží ocenit.
Více o tom, jak na víno, rodinu a vše související nahlíží samotný Jirka Baláž naleznete na našem blogu.