Pinot Gris 2019, VOC Víno Marcinčák

Přírodní
Značka: Marcinčák
290 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Bio Rulandské šedé, certifikované VOC Mikulovsko. Výrazné a sametové.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pinot gris z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák je charakteristické světle žlutou barvou, ovocným buketem zralého ovoce - kdoulí, mirabelek, angreštu a meduňky. V chuti je sametové s výraznou dochutí.

Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont zdejších viničních tratí. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Dobrého Pole.

Víno vhodné k degustaci samostatně, s jídlem je ideální ho párovat ke kuřecí paštice, mořským plodům. Výborně také doplní dezerty typu jablečný závin nebo sýry s modrou plísní podávaným na závěr menu.

VOC aneb Víno originální certifikace, odpovídá románskému způsobu značení vín, kdy je rozhodující pro určení kvality místo původu hroznů, které dává vínům jedinečný, nezaměnitelný charakter a současně odráží tradiční výrobní postupy. Vína zároveň musí splňovat striktně daná a kontrolovaná kritéria.

Podmínky pro zařazení vín do VOC Mikulovsko

  • Hrozny na jejich výrobu mohou pocházet pouze z registrovaných vinic.
  • Vína musí být vyráběna pouze z hroznů vypěstovaných v mikulovské vinařské podoblasti na registrovaných vinicích, a to z následujících odrůd: Chardonnay, Pálava, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Rulandské modré a Sylvánské zelené.
  • Vinice musí být obdělávána způsobem šetrným k přírodě. Za minimum je požadován systém integrované produkce.
  • Výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř.
  • Hrozny mohou být sbírány pouze ručně.
  • Školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“.
  • Vína pro výběr musí být již nalahvovaná a hodnotí je komise vybraných degustátorů schválených rozhodnutím Ministerstva zemědělství ČR.
  • Lahve musí být opatřeny speciální páskou s logem VOC Mikulovsko a číselným kódem, které jsou umístěny na hrdle lahve a zakrývají část záklopky.

 

Nabídku všech vín na Umění vína zařazených do VOC Mikulovsko naleznete ZDE.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Rulandské šedé
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 13.5
Ročník: 2019
Objem: 0.75
Obec: Dobré Pole
Vinice: Daniel
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Nad 30/10 cm
Šarže: PG1903
Zbytkový cukr: 5.3
Kyselina: 5.3
Vinařství: Marcinčák
Apelační systém: VOC Mikulovsko
Párování: dezerty, sýry, polotvrdé sýry, sýry s modrou plísní, bílá masa, plody moře, dubliner, tête de Moine
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

122 ha vinic

180 tisíc lahví ročně

1998 založeno

Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.

Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.

Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu.  Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.

Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.

Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.

„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák

Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.