Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
Ruster Ausbruch 2017, DAC Ernst Triebaumer
Detailní popis produktu
Víno má intenzivní a expresivní nos s projevem vyzrálého a sušeného tropického ovoce, citrusové kůry s tóny medu, nektaru a květů šafránu, v závěru s projevem citrusového ovoce a teplého koření. Patro je sladké, plné, mohutné až olejnaté s projevem peckového ovoce a tóny sušených meruněk, broskví a hrušek s dobrou šťavnatou kyselinou a neuvěřitelně dlouhou krémově-kořenitou dochutí. Vhodné ke speciálním příležitostem.
Vína Ruster Ausbruch DAC musí splňovat požadavky pro Trockenbeerenauslese (výběr ze suchých bobulí). Mohou být vinifikována z jedné nebo více bílých odrůd pro jakostní vína. Mohou se použít pouze selektivně ručně sbírané bobule napadené botrytidou a sklizené ve svobodném městě Rust. Minimální cukernatost moštu je 30° KMW. Toto víno musí být také lahvováno v Rustu.
Ocenění:
- Falstaff - 95 bodů
- A la carte - 97 bodů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Chardonnay, Ryzlink vlašský, Sauvignon |
Cukr: | Sladké |
Země: | Rakousko |
Oblast: | Burgenland |
Podoblast: | Leithaberg |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 13 |
Ročník: | 2017 |
Objem: | 0.375 |
Obec: | Rust |
Klasifikace: | Výběr z cibéb |
Ocenění: | A la carte, Falstaff |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Vinařství: | Ernst Triebaumer |
Apelační systém: | DAC Ruster Ausbruch |
Párování: | sýry, rakouská kuchyně, dubliner |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naprosto unikátní vinařství v našem portfoliu, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.
Vinařská oblast: Burgerland
Vinařská podoblast: Leithaberg DAC + Rust
15 ha vinic
100 tisíc lahví ročně
1691 založeno
Tradiční malé rodinné vinařství s bohatou a dlouhou historií produkce vín z vlastních vinic v katastru městečka Rust již od roku 1691. Specialista na červená vína z typických a tradičních místních odrůd a s vlajkovou lodí v odrůdě Frankovka, ze které produkuje úžasná červená vína, jež jsou vyhledávaná nejen v Rakousku, ale i ve vyhlášených světových restauracích od Hong-Kongu, přes New York City, Londýn až po Berlín, Hamburg a domácí Vídeň.
Vinařství s velice specifickým a osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu životnímu prostředí a každodennímu vlivu vinařství na své okolí, biotop a komunitu. Vinařství, které tvrdí, že biodynamická certifikace DEMETER je jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem.
Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky VELKÝCH červených vín, jejichž kvalitu mimo jiné oceňují takové světové vinařské autority, jakými je Robert Parker, který vinařství Weingut Ernst Triebaumer udělil speciální zelenou známku jako vínařství s produkcí špičkových vín a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě.
Touto známkou a hodnocením se může pochlubit pouhých 24 vinařství na celém světě a pokud chcete tato opravdu unikátní a jedinečná vína ochutnat, tak jedině na Umění vína jako výhradního dovozce a zástupce vín pro trh v České republice.
Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Víno je oblíbeným digestivem, bývá spojováno s paštikou z husích jater a v dnešní době, kdy už se párování vína a jídla nedrží úzce vymezených spojení, nabízí spoustu kulinářských možností.
U Triebaumerů jsme měli možnost ochutnat ročníky až do roku 1999 a přinášíme vám jedinečnou možnost zažít tohle „slunce v láhvi“. Pokud se se sklenkou Ausbruchu rozhodnete zakončit den, věříme, že si vás tahle vinná meditační praxe získá.