Sauvignon Blanc SOUL 2019 FABIG
Detailní popis produktu
Trať Na výsluní patří mezi nejlepší v Hustopečích. Roman Fabig se soustředí na Sauvignon v Hustopečích. Dvakrát nej.
Eco-friendly a mimo trendy, to jsou vína Romana Fabiga. Minimalismus nejen v architektuře vinařství. Jasné zaměření, žádné kudrdlinky. Tak je to i s víny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Sauvignon |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Velkopavlovická |
Produktová řada: | Soul |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 12.5 |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Hustopeče |
Klasifikace: | Zemské |
Sdružení: | Mladí vinaři |
Uzávěr: | Šroubový uzávěr |
Rozměr v cm: | Nad 30/10 cm |
Šarže: | 44731 |
Zbytkový cukr: | 2.8 |
Kyselina: | 7.6 |
Vinařství: | Fabig |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Mladé a inovativní“, tak své vinařství popisuje Roman Fabig. My souhlasíme a dodáváme „přímo, bez příkras, s nebývalou vášní“. Sauvignon Blanc, Hustopeče, to je Fabig. A ví se to nejen u nás, ale i za hranicemi.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
6,5 ha vinic
60 tisíc lahví ročně
2011 založeno
Roman Fabig zastává názor, že jedině tak, že se soustředíte na jednu konkrétní věc, dosáhnete dokonalosti. Pro Romana je to jeho Sauvignon Blanc. Na svých viničních tratích pěstuje téměř výhradně tuto odrůdu a je přesvědčen, že díky tomu je schopen ji skutečně pochopit, porozumět tomu, co potřebuje, a proměnit její hrozny v jedinečné víno, na kterém onu vášeň a posedlost zkrátka poznáte.
Vinařství Fabig působí v Hustopečích, které byly několik staletí od dob Karla IV. největší vinařskou obcí na Moravě. V případě vinařství Fabig se ale tradice velmi rafinovaně míchá s modernou. Poznáte to na minimalistickém designu loga s jednoduchými křivkami, ale ještě více to poznáte na chuti.
Roman Fabig o sobě říká, že je posedlý detaily ve výrobě. Ve svém řemesle propojuje znalosti, které získal od svých prarodičů, se zkušenostmi nasbíranými ve vinařských podnicích v Rakousku a Španělsku. Při sklepní práci rád zkouší nové věci a čerpá právě z inspirace, kterou si přinesl ze zahraničí. Důvěřuje ale téměř výhradně svým smyslům a výsledná kvalita je pro něj alfa omega.