Cuvée red 2021, výběr z hroznů Kolby
Detailní popis produktu
Jemný nádech eukalyptu doplněný příjemnými nuancemi dubového dřeva, čokolády, divokého koření a kouře přidává vínu na plnosti.
Komplexní chuť oplývá plností a vyústí v dlouhý závěr, který poskytuje nezapomenutelný zážitek.
Užijte si jedinečnou kombinaci těchto bohatých a vyvážených chutí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 15 |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0.75 |
Klasifikace: | Výběr z hroznů |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Zbytkový cukr: | 0.1 |
Kyselina: | 5.1 |
Vinařství: | Kolby |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Kolby založil v roce 1997 Oldřich Drápal. Dnes je vinařství vlastněno skupinou J&T a nese název podle okolního svahu Kolby, který leží nedaleko vinařství a nachází se na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Písemné záznamy dokládají pěstování vinné révy na kopci Kolby již za vlády krále Přemysla Otakara II., a některé nálezy naznačují, že réva zde mohla růst již ve 2. století. Hlinité spraše s vysokou výhřevností a unikátní mikroklima vytvářejí charakteristický stepní terroir, který se jedinečně odráží v chutích a vůních všech vín, která zde vznikají. Vinařství se rozprostírá na téměř 40 hektarech a je domovem devíti bílých a třech modrých odrůd.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
40 ha vinic
70 tisíc lahví ročně
1997 založeno
Mezi vlajkové lodě vinařství patří odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, a z burgundských odrůd Pinot blanc a Chardonnay. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, s maximálním důrazem na šetrný postup. Keře nejsou přetěžovány a po celý rok je věnována péče jejich zdraví a výživě.
Při výrobě vín se vinařství Kolby zaměřuje na spojení moderních metod s tradičními postupy. Ruční sběr, šetrné lisování a filtrace, macerace na slupkách, řízená fermentace a zrání na jemných kalech jsou používány k dosažení optimálních výsledků.
Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích, přičemž červená vína zrají v dubových sudech umístěných ve sklepích pocházejících ze 17. století