Cuvée Viktoria 2018 Krásná hora
Detailní popis produktu
Stejně jako všechna vína z Krásné hory, je i toto cuvée v biokvalitě. Elegantní cuvée odrůd Chardonnay (40%), Pinot Blanc (30%) a Pinot Gris (30%). Víno fermentuje v nových i starších francouzských dubových sudech a následně jeden rok zrale na jemných kalech (sur lie).
Toto víno je ideální společníkem pro párování s jídlem. Během každého roku láhvové zralosti se bude vyvíjet i jeho schopnost doplňovat stále komplexnější menu. Ročník 2018 cuvée Viktoria doporučujeme až k desetileté archivaci. Potenciál vína s přibývajícími lety stoupá aneb cuvée Viktoria 18 ve sklepě a vítězství je na vaší straně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Slovácká |
Produktová řada: | Varietes |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 12.5 |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Starý Poddvorov |
Vinice: | Krásná hora |
Klasifikace: | Zemské |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Šarže: | BIOVIK18 |
Zbytkový cukr: | 0.6 |
Kyselina: | 5.6 |
Technologie: | Sur lie |
Vinařství: | Krásná hora |
Párování: | sýry, polotvrdé sýry, dubliner, tête de Moine |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od založení ekologické, od roku 2014 biodynamické rodinné vinařství. Vinohrady v trati Krásná hora, kde je založil již ve 13. století francouzský mnišský řád Cisterciáků, prospívají tradičním francouzským odrůdám. 40 % produkce vinařství míří na export, a tak jsme rádi, že máme možnost tato vína nabídnout i vám.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
15 ha vinic
70 tisíc lahví ročně
2007 založeno
Ve Starém Poddvorově, na hranici slovácké a velkopavlovické oblasti, se nachází jedna z nejstarších českých viničních tratí. Její věhlas obnovil v 60. Letech pradědeček dnešních vinařů z Krásné Hory František.
Dnes se na patnácti hektarech slunných svahů pěstují hrozny v duchu biodynamického zemědělství. S plevely a škůdci bojují výhradně za pomoci přírodních směsí a kompostů, hrozny sklízí ručně a výnosy každého keře pečlivě kontrolují tak, aby se dosáhlo žádané intenzity a koncentrace vůní a chutí. Různé klony vinic, různé časy sběru a stupně vyzrálosti i různé typy vinifikace tvoří jedinečná jednoodrůdová cuvee.
V Krásné Hoře jsou totiž přesvědčeni, že víno vzniká už ve vinařově hlavě. Jeho pocity a myšlenky při výrobě vína se totiž ve výsledné lahvi projeví. A právě to mají na mysli, když říkají, že jejich vína jsou veselá a přirozená.
A právě toho si dnes cení ve dvaceti zemích světa. Krásná Hora totiž dováží své víno třeba do Tokia, New Yorku, Toronta, Kievu, Varšavy, Osla, Londýna, Berlína, Tchaj-peje a dalších.