Degustační balíček Dvořáček Vinařství Dvořáček

Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Mohlo by Vás zajímat

Vlastnosti

Kategorie:


Vína a mošty

Druh:


Tiché

Cukr:


Suché

Oblast:


Morava

Podoblast:


Slovácká

Barva:


Bílé

Ročník:


2021, 2020

Objem:


0.75

Uzávěr:


Korek

Vinařství:


Dvořáček LTM

Párování:


sýry, dubliner

undefined


Položka byla vyprodána…

Vinařství

Dvořáček LTM

Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Slovácká

Hodnocení

Přidat hodnocení

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Chardonnay, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Sauvignon, Veltlínské zelené
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Slovácká
Barva: Bílé
Ročník: 2021, 2020
Objem: 0.75
Uzávěr: Korek
Vinařství: Dvořáček LTM
Párování: sýry, dubliner
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.

RVJ2202 (18) 

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Slovácká

2 ha vinic

tisíc lahví ročně

2000 založeno

V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.

Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.