Dolcetto d’Alba 2016, DOC Serafino Rivella

795 Kč –20 %
xxxxxx
795 Kč –20 % 636 Kč
Skladem (60 ks)
Můžeme doručit do:
18.11.2024
Možnosti doručení

Sytě rubínové víno z hroznů Dolcetto se středně plnou chutí a vůní červeného ovoce.  Lze párovat s mnoha pokrmy, například s těstovinami, pizzou či grilovaným masem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dolcetto d’Alba z vinařství malého producenta Serafino Rivella v italské oblasti Piemont. Přestože vinařství nemá certifikaci, víno zde pěstují a zpracovávají organickou metodou a o vše se osobně starají majitelé Teobaldo a Maria. 

Před lahvováním víno zrálo 6–8 měsíců v nerezových tancích a poté na láhvi. Na nose ucítíte ovocnou vůni červených bobulí a třešní. Na patře je víno středně plné, suché, s živou kyselinkou a tóny ostružin, švestek a stopou mandlí. 

Toto lahodné a přístupné Dolcetto d’Alba si vychutnáte jen tak, ale také spolu s mnoha pokrmy. Ladí například vedle pizzy, těstovin a grilovaného masa. Podávejte vychlazené na 13–14 °C. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Dolcetto
Cukr: Suché
Země: Itálie
Oblast: Piemonte
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 13.5
Ročník: 2016
Objem: 0.75
Uzávěr: Korek
Vinařství: Serafino Rivella
Apelační systém: DOC
Párování: italská kuchyně, těstoviny, ragù alla Bolognese

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Serafino Rivella je malý producent Barbaresco v regionu Piemont na severozápadě Itálie. Víno je v rodině majitele Teobalda Rivelly už po generace – jeho otec i děd prodávali ve velkém víno v demižonech. Když Teobaldo zdědil vinici, začal jej v roce 1967 lahvovat a pokračuje dodnes.

rivella serafino

Vinařská oblast: Severozápadní Itálie

Vinařská podoblast: Piemont

2 ha vinic

12 tisíc lahví ročně

1963 založeno

Teobaldo je zastánce přírodního vinařství, a přestože nemá certifikaci, dodržuje pouze organickou metodu výroby a vinifikace. Nepoužívá pesticidy, hnojiva ani syntetické látky.

O vše ve vinařství se Teobaldo stará sám se svou ženou Mariou a produkují pouze dvě vína – Barbaresco Montestefano a Dolcetto d ‘Alba. Na pouhých 2 hektarech vyrábí kolem 12 000 lahví ročně, z toho 8 000 lahví Barbaresco a 4 000 Dolcetto. Vzhledem k lásce k řemeslu a malé produkci se zde vše dělá ručně s pomocí tradičních strojů, včetně stáčení, etiketování a uzavírání vín.

Vinice Montestefano Cru dává vína s lehkou, ale výraznou chutí. Na rozdíl od jiných producentů zde Barbaresco vinifikují spíše jako Barolo. Už jen proto jsou naprosto jedinečná a Teobaldo se se svým vínem stal v okolí legendou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.