Barolo Monprivato Riserva Ca d'Morissio 2012 Giuseppe Mascarello
Product detailed description
Toto víno se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Jedná se o jemné a křehké víno, které začíná lesními bobulemi a tabákem, ale nakonec odhalí sluncem zalité ovoce, spálenou zem a vysušenou třešňovou kůru. Kvalita ovoce je velmi zralá, otevřená a pravděpodobně náchylná k určité nastupující oxidaci kvůli horkým a suchým podmínkám pěstování.
Doporučuje se kombinovat s červenými masy, zvěřinou a zralými sýry.
Ocenění:
- Robert Parker 94 bodů
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Nebbiolo |
Sugar: | Dry |
Country: | Italia |
Region: | Piemonte |
Color: | Red |
Alcohol: | 14 |
Vintage: | 2012 |
Size: | 0.75 |
Wineyard: | Monprivato |
Awards: | Robert Parker |
Cap: | Cork |
Winery: | Giuseppe Mascarello |
Food Pairing: | italská kuchyně, sýry, zvěřina, vepřové, hovězí, bollito misto, brasato al Barolo, risotto al Barolo, červené maso |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Tradice vinařství se v rodině Mascarello drží již přes půl druhého století. Nejdříve jej pěstovali jako farmáři spravující panství a v roce 1881 zakoupil Giuseppe Mascarella vlastní pozemek a založil vinařství. Dnes se vinice rodiny Mascarello v oblasti Barolo rozkládají na 15 hektarech.
Vinařská oblast: Severní Itálie
Vinařská podoblast: Piemonte
15 ha vinic
60 tisíc lahví ročně
1881 založeno
Skvělé kvality vín dosahují tím, že si zakládají pravidlech a postupech, které mají odzkoušené po generace. Jde například o zimní velmi krátké seříznut, likvidaci nekvalitních trsů na jaře, produkci maximálně 6,5 tun hroznů na hektar nebo ruční sběr i pečlivé třídění.
Kromě toho se rodina také dlouhodobě zabývá normami k ochraně životního prostředí a půdy vinic. Omezují proto pesticidy pouze na nutné minimum, nepoužívají přípravky na hubení plevele a vyhýbají se také hnojení, případně sází na přírodní organický hnůj.
Ve vinařství Gueseppe Mascarello e Figliio pěstují hrozny odrůd Nebbiolo, Barbera, Dolcetto a Freisa. Vzniká z nich řada Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC a Langhe DOC vín. Rostliny jsou nejčasněji staré asi 30 let, některé na vinici Monprivato dokonce přes 60 let.