Blaufränkisch Mariental 2019 Magnum Ernst Triebaumer
Product detailed description
Nad tmavými třešněmi a višněmi se zde vznáší éterické tóny břečťanu, eukalyptu, pryskyřice a jalovce. S hloubkou a vášní růže v závěru. 30 let se toto víno stará o rozruch mezi milovníky vína. Ročník 2018 obdržel ve Falstaffu 100 bodů! Máme ho pro vás také, ale čeká na svou chvíli. Plněno v magnum láhvi je ideálním dárkem pro ty, kteří mají rádi větší společnost či dlouhé večery s vínem. Pro ty, kteří mají možnost a oceňují kvality archivních vín, se jedná o ideální víno a ideální velikost. Magnum láhev je pro archivaci optimální. Větší objem vína je v menším kontaktu se vzduchem a víno tak zraje pomaleji. Pokud hledáte dárek, který potěší, a zároveň umožní si zavzpomínat po x letém výročí, našli jste ho. Pokud chcete víno vyzkoušet, máte možnost si u nás zakoupit klasickou 0,75ml láhev a pak se s nadšením vrátit a archivní sklep vyplnit magnum láhvemi.
Ocenění:
- Prague Wine Trophy 2022 - Prague Wine Champion - 97 bodů
- Wine & Degustation 09/2022 - 91,5 bodů
- A la Carte 98 bodů
- Robert Parker: 96 bodů
- Falstaff 97 bodů
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Blaufränkisch |
Sugar: | Dry |
Country: | Austria |
Region: | Burgenland |
Color: | Red |
Vintage: | 2019 |
Size: | 1.5 |
Village: | Rust |
Wineyard: | Mariental |
Awards: | A la carte, Falstaff, Prague Wine Trophy, Robert Parker, Wine & Degustation |
Cap: | Cork |
Winery: | Ernst Triebaumer |
Food Pairing: | sýry, rakouská kuchyně, dubliner |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Naprosto unikátní vinařství v našem portfoliu, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.
Vinařská oblast: Burgerland
Vinařská podoblast: Leithaberg DAC + Rust
15 ha vinic
100 tisíc lahví ročně
1691 založeno
Tradiční malé rodinné vinařství s bohatou a dlouhou historií produkce vín z vlastních vinic v katastru městečka Rust již od roku 1691. Specialista na červená vína z typických a tradičních místních odrůd a s vlajkovou lodí v odrůdě Frankovka, ze které produkuje úžasná červená vína, jež jsou vyhledávaná nejen v Rakousku, ale i ve vyhlášených světových restauracích od Hong-Kongu, přes New York City, Londýn až po Berlín, Hamburg a domácí Vídeň.
Vinařství s velice specifickým a osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu životnímu prostředí a každodennímu vlivu vinařství na své okolí, biotop a komunitu. Vinařství, které tvrdí, že biodynamická certifikace DEMETER je jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem.
Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky VELKÝCH červených vín, jejichž kvalitu mimo jiné oceňují takové světové vinařské autority, jakými je Robert Parker, který vinařství Weingut Ernst Triebaumer udělil speciální zelenou známku jako vínařství s produkcí špičkových vín a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě.
Touto známkou a hodnocením se může pochlubit pouhých 24 vinařství na celém světě a pokud chcete tato opravdu unikátní a jedinečná vína ochutnat, tak jedině na Umění vína jako výhradního dovozce a zástupce vín pro trh v České republice.
Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Víno je oblíbeným digestivem, bývá spojováno s paštikou z husích jater a v dnešní době, kdy už se párování vína a jídla nedrží úzce vymezených spojení, nabízí spoustu kulinářských možností.
U Triebaumerů jsme měli možnost ochutnat ročníky až do roku 1999 a přinášíme vám jedinečnou možnost zažít tohle „slunce v láhvi“. Pokud se se sklenkou Ausbruchu rozhodnete zakončit den, věříme, že si vás tahle vinná meditační praxe získá.