Entrée
Rodinné vinařství Entrée založili manželé Pavla a Zdeněk Tréškovi v roce 2017. Vinici najdete v Mikulově, přímo pod úpatím Svatého kopečku a vína zrají v historickém sklepě, který našli před 35 lety při bagrování vlastního dvora. Výrobu vína má pod taktovkou Zdeněk, Pavla pak vinařství řídí.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
3,5 ha vinic
7 tisíc lahví ročně
2017 založeno
Na vinohradě o 2 000 hektarech se starají o 2 000 keřů, a navíc zpracovávají hrozny sousední vinice. Momentálně produkují maximálně 9 šarží po 600 litrech vína, tedy necelých 8 000 lahví ročně, zejména pro privátní klientelu – například na degustace přímo ve sklípku. V roce 2021 vinařství rozšířili o dalšího 1,5 hektaru nových vinic.
Ve vinařství produkují bílá i červená vína. Bílá vína se vyrábí v nerezových tancích i v dubových sudech, kde leží alespoň 6 měsíců na jemných i hrubých kvasnicích. Při výrobě červených vín se přistupuje k tradičnímu kvašení v otevřených nádobách a následné maceraci na slupkách a ležení v barikových sudech po vylisování. Zdeněk si stojí za tím, že víno potřebuje svůj čas a při výrobě se nikam nespěchá.
A odkud se vzal název a logo vinařství? Název Entrée poukazuje jednak na to, že je vinařství nové a teprve se zde píše historie. Vinice je navíc umístěná na tzv. vstupní bráně na Svatý kopeček v Mikulově a název v sobě má kousek rodinného jména Tréškovi. Jednotlivá písmena v logu pak odkazují na jména zakladatelů a jejich syna – Pavla, Zdeněk a Jakub Tréškovi.
Page 1 of 1 - 8 items total