Cabernet moravia 2021, pozdní sběr
Product detailed description
No product's description available
Additional parameters
Category: | Red wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Cabernet Moravia |
Sugar: | Dry |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Mikulovská |
Color: | Red |
Alcohol: | 12 |
Vintage: | 2021 |
Size: | 0.75 |
Village: | Nosislav |
Wineyard: | Přední hora |
Cap: | Cork |
Dimensions: | Do 30/10 cm |
Batch: | 2021 |
Remaining Sugar: | 0.3 |
Acids: | 6.0 |
Winery: | Válka |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství Válka najdete v Jihomoravském kraji, na rozhraní mezi okresy Brno – Venkov a Břeclav, přímo pod svahy dominanty místní lokality – kopce Výhonu. Je považováno za nezaměnitelný klenot moravského terroir. Jejich vášeň k vinařství je zřetelně patrná ve všem, co dělají. Zasvěcenost a láska k přírodě jsou základem jejich filozofie. Odrážejí svůj terroir ve vínech s maximální péčí o každý vinohrad.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
11ha vinic
50 tisíc lahví ročně
1991založeno
Vinařství Válka zvolilo cestu BIO organického vinařství, kde se snaží ideálně nezasahovat do vína. Bez použití kvasinek a s minimem síry vznikají vína, která jsou nejen lahodná, ale i autentická. Ruční sběr, spontánní kvašení a starostlivá péče jsou klíčovými prvky jejich procesu, který je pro ně více než jen práce – je to závazek a vášeň
Historie Vinařství Válka není dlouhá, sahá do roku 1991, kdy začala jejich cesta v srdci moravské vinohradnické tradice. Postupným rozšiřováním vlastních vinic, nákupem moderních technologií a obrovským zápalem pro vinařství se dostali tam, kde jsou dnes. Každá láhev, kterou vyrobí, je výsledkem obrovského úsilí a energie, kterou do ní vkládají.
V roce 2001 vinařství otevřelo Vinařský dvůr v malebné obci Nosislav. Zde je možné ochutnat jejich vína, například v létě višňák a na podzim burčák nebo si posedět s vinařem a nechat se unést atmosférou, která je jedinečná stejně jako jejich vína.