Cabernet Sauvignon Barrique 2018, výběr z hroznů Dvořáček LTM
Product detailed description
Cabernet Sauvignon z redukované sklizně nejlepší vinice na trati Stará hora ve vinařské obci Moravská Nová Ves. Hrozny prošly kontrolovanou a malolaktickou fermentací s použitím čistých kultur bakterií, víno poté zrálo 24 měsíců v sudech z amerického dubu a nebylo filtrováno.
Hned po nalití do sklenice si všimnete tmavě červené barvy a silného kabernetového buketu. Na patře potěší harmonické taniny, vysoký extrakt a plná, vyvážená chuť s jemnou tříslovinou a tóny opečeného chleba a kokosu.
Vychlazené na 16–18 °C skvěle doplní speciality ze zvěřiny s houbami nebo zrající sýry, například sýry s dvojí plísní.
Ocenění:
- Zlatá medaile Promenáda červených vín 2021
- Stříbrná medaile Grand Prix Vinex 2021
- Platinová medaile Great American IWC NEW York 2021
- Bronzová medaile Víno Bojnice 2021
- Zlatá medaile Král vín 2021
- Stříbrná medaile AWC Vienna 2021
- Zlatá medaile Národní soutěž vín slovácká podoblast 2022
- Stříbrná medaile O pohár Karla IV.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Cabernet Sauvignon |
Sugar: | Dry |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Slovácká |
Color: | Red |
Alcohol: | 15 |
Vintage: | 2018 |
Size: | 0.75 |
Village: | Nová ves |
Wineyard: | Stará hora |
Classification: | Selection of grapes |
Awards: | AWC Vienna, Grand Prix Vinex, IWC Great American, Král vín, Národní soutěž vín, O pohár Karla IV., Promenáda červených vín, Víno Bojnice |
Cap: | Cork |
Batch: | 33/2018 |
Remaining Sugar: | 0.4 |
Acids: | 6 |
Winery: | Dvořáček LTM |
Food Pairing: | sýry, zvěřina, houby, dubliner |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
2 ha vinic
tisíc lahví ročně
2000 založeno
V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.
Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.