Chardonnay SOUL 2019 FABIG
Product detailed description
Víno fermentovalo a následně zrálo z 80% v nerezových tancích a 20% v dubových sudech. Zrálo po dobu 6 měsíců na hrubých kvasničných kalech.
Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay, tak i o vínech, která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína, naleznete ZDE.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Chardonnay |
Sugar: | Dry |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Velkopavlovická |
Product line: | Soul |
Color: | White |
Alcohol: | 14 |
Vintage: | 2019 |
Size: | 0.75 |
Village: | Hustopeče |
Classification: | Land wine |
Group: | Mladí vinaři |
Cap: | Screw Cap |
Dimensions: | NAD 30/10 cm |
Batch: | 44761 |
Remaining Sugar: | 0.7 |
Acids: | 5.6 |
Winery: | FABIG |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
„Mladé a inovativní“, tak své vinařství popisuje Roman Fabig. My souhlasíme a dodáváme „přímo, bez příkras, s nebývalou vášní“. Sauvignon Blanc, Hustopeče, to je Fabig. A ví se to nejen u nás, ale i za hranicemi.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
6,5 ha vinic
60 tisíc lahví ročně
2011 založeno
Roman Fabig zastává názor, že jedině tak, že se soustředíte na jednu konkrétní věc, dosáhnete dokonalosti. Pro Romana je to jeho Sauvignon Blanc. Na svých viničních tratích pěstuje téměř výhradně tuto odrůdu a je přesvědčen, že díky tomu je schopen ji skutečně pochopit, porozumět tomu, co potřebuje, a proměnit její hrozny v jedinečné víno, na kterém onu vášeň a posedlost zkrátka poznáte.
Vinařství Fabig působí v Hustopečích, které byly několik staletí od dob Karla IV. největší vinařskou obcí na Moravě. V případě vinařství Fabig se ale tradice velmi rafinovaně míchá s modernou. Poznáte to na minimalistickém designu loga s jednoduchými křivkami, ale ještě více to poznáte na chuti.
Roman Fabig o sobě říká, že je posedlý detaily ve výrobě. Ve svém řemesle propojuje znalosti, které získal od svých prarodičů, se zkušenostmi nasbíranými ve vinařských podnicích v Rakousku a Španělsku. Při sklepní práci rád zkouší nové věci a čerpá právě z inspirace, kterou si přinesl ze zahraničí. Důvěřuje ale téměř výhradně svým smyslům a výsledná kvalita je pro něj alfa omega.