Charmat

Technologie Charmat neboli Charmatova metoda je rozšířenější a jednodušší ze dvou základních postupů při výrobě šumivého vína. Na rozdíl od tradiční šampaňské metody je rychlejší a druhotné kvašení, během kterého se víno mění v šumivé, probíhá v tlakové nádobě – ocelovém tanku – namísto lahví. Teprve hotové sekty a další šumivá vína se stáčejí do lahví, které jdou na prodej. Výroba trvá jen několik týdnů a umožňuje mnohonásobně vyšší produkci. Metoda se využívá například pro vína Prosecco či Lambrusco.

444 items total
Rulandské šedé 2023, pozdní sběr, Sedlák 01016029
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
206 Kč / pcs
01016034
RVJ2202 2023 08 15T200155.854 01018035
Reduction Merlot 2021, výběr z hroznů tetur 01043003
Müller Thurgau
190 Kč / pcs
01015101
Muškát moravský 2024, mladé víno 01005029
Up
More products
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.