Dolcetto d’Alba 2016, DOC Serafino Rivella

795 Kč –20 %
xxxxxx
795 Kč –20 % 636 Kč
In Stock (57 pcs)
Delivery offer

Sytě rubínové víno z hroznů Dolcetto se středně plnou chutí a vůní červeného ovoce.  Lze párovat s mnoha pokrmy, například s těstovinami, pizzou či grilovaným masem.

Detailed information

Product detailed description

Dolcetto d’Alba z vinařství malého producenta Serafino Rivella v italské oblasti Piemont. Přestože vinařství nemá certifikaci, víno zde pěstují a zpracovávají organickou metodou a o vše se osobně starají majitelé Teobaldo a Maria. 

Před lahvováním víno zrálo 6–8 měsíců v nerezových tancích a poté na láhvi. Na nose ucítíte ovocnou vůni červených bobulí a třešní. Na patře je víno středně plné, suché, s živou kyselinkou a tóny ostružin, švestek a stopou mandlí. 

Toto lahodné a přístupné Dolcetto d’Alba si vychutnáte jen tak, ale také spolu s mnoha pokrmy. Ladí například vedle pizzy, těstovin a grilovaného masa. Podávejte vychlazené na 13–14 °C. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Dolcetto
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Piemonte
Color: Red
Alcohol: 13.5
Vintage: 2016
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Serafino Rivella
Appellation: DOC
Food Pairing: italská kuchyně, těstoviny, ragù alla Bolognese

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Serafino Rivella je malý producent Barbaresco v regionu Piemont na severozápadě Itálie. Víno je v rodině majitele Teobalda Rivelly už po generace – jeho otec i děd prodávali ve velkém víno v demižonech. Když Teobaldo zdědil vinici, začal jej v roce 1967 lahvovat a pokračuje dodnes.

rivella serafino

Vinařská oblast: Severozápadní Itálie

Vinařská podoblast: Piemont

2 ha vinic

12 tisíc lahví ročně

1963 založeno

Teobaldo je zastánce přírodního vinařství, a přestože nemá certifikaci, dodržuje pouze organickou metodu výroby a vinifikace. Nepoužívá pesticidy, hnojiva ani syntetické látky.

O vše ve vinařství se Teobaldo stará sám se svou ženou Mariou a produkují pouze dvě vína – Barbaresco Montestefano a Dolcetto d ‘Alba. Na pouhých 2 hektarech vyrábí kolem 12 000 lahví ročně, z toho 8 000 lahví Barbaresco a 4 000 Dolcetto. Vzhledem k lásce k řemeslu a malé produkci se zde vše dělá ručně s pomocí tradičních strojů, včetně stáčení, etiketování a uzavírání vín.

Vinice Montestefano Cru dává vína s lehkou, ale výraznou chutí. Na rozdíl od jiných producentů zde Barbaresco vinifikují spíše jako Barolo. Už jen proto jsou naprosto jedinečná a Teobaldo se se svým vínem stal v okolí legendou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.