Dolcetto d’Alba Bricco Mirasole 2018 Giuseppe Mascarello

695 Kč
In Stock (40 pcs)
Delivery offer

Tradiční Dolcetto s intenzivní, velmi suchou, ale vyváženou chutí. Velké červené, které můžete podávat v průběhu celé večeře, nejlépe však ladí s masovými pokrmy. 

Detailed information

Product detailed description

Vysoce kvalitní Dolcetto z regionu Piemont, které zaujme sytě rubínovou barvou s odlesky do fialové, výraznou vůní a elegantní, typicky nahořklou chutí. Před lahvováním víno zrálo 10 měsíců v nerezových tancích, což pomohlo zachovat svěžest a ovocné aroma. Vychutnáte si jej dnes i za pár let. 

Na nose je výrazně vínové, s tóny drobného ovoce, jako je třešeň, malina a ostružina, s tóny fialky a lékořice. Na patře je pak plné, s dobrou strukturou a vyvážeností kyselosti a tříslovin. Ovocnou chuť doprovází náznak koření a příjemná mineralita. 

Jde o klasické velké červené víno, které můžete servírovat v průběhu celé večeře, nejlépe však k červenému i výraznějšímu bílému masu, kořeněným polévkám, vyzrálým sýrům a těstovinám s rajčatovou omáčkou. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Dolcetto
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Piemonte
Color: Red
Alcohol: 14
Vintage: 2018
Size: 0.75
Wineyard: Vigna Bricco Mirasole
Cap: Cork
Winery: Giuseppe Mascarello
Food Pairing: italská kuchyně, těstoviny, sýry, bílá masa, polévky, ragù alla Bolognese

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Tradice vinařství se v rodině Mascarello drží již přes půl druhého století. Nejdříve jej pěstovali jako farmáři spravující panství a v roce 1881 zakoupil Giuseppe Mascarella vlastní pozemek a založil vinařství. Dnes se vinice rodiny Mascarello v oblasti Barolo rozkládají na 15 hektarech.

Vinařská oblast: Severní Itálie

Vinařská podoblast: Piemonte

15 ha vinic

60 tisíc lahví ročně

1881 založeno

Skvělé kvality vín dosahují tím, že si zakládají pravidlech a postupech, které mají odzkoušené po generace. Jde například o zimní velmi krátké seříznut, likvidaci nekvalitních trsů na jaře, produkci maximálně 6,5 tun hroznů na hektar nebo ruční sběr i pečlivé třídění.

Kromě toho se rodina také dlouhodobě zabývá normami k ochraně životního prostředí a půdy vinic. Omezují proto pesticidy pouze na nutné minimum, nepoužívají přípravky na hubení plevele a vyhýbají se také hnojení, případně sází na přírodní organický hnůj.

Ve vinařství Gueseppe Mascarello e Figliio pěstují hrozny odrůd Nebbiolo, Barbera, Dolcetto a Freisa. Vzniká z nich řada Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC a Langhe DOC vín. Rostliny jsou nejčasněji staré asi 30 let, některé na vinici Monprivato dokonce přes 60 let.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.