Heideboden rot 2018 Anita und Hans Nittnaus
Product detailed description
Název tohoto cuvée je podle slunné nížiny Heideboden na východní straně Neziderského jezera (Neusiedler See), která z hlediska pěstování vína těží z toho, že má kromě mikroklima i obzvlášť propustné půdní podloží. A právě na těchto půdách dozrávají ručně sbírané bio hrozny pro toto víno. Vinifikace -spontánní kvašení v ocelových tancích s řízenou teplotou a následně zrání v dřevěných sudech o objemu 500 l.
Víno má tmavě rubínovou barvu. Ve vůni je ovocné, s jemně kořeněným závěrem. Na patře plné, s pružnou texturou a jemnými tříslovinami v závěru.
Víno nálevejte při teplotě 15°C, teplota pro konzumaci je ideální v intervalu 16 až 18°C. Pokud hledáte stejně spolehlivého vinného společníka ale v bílém vínu, nabízíme vám Heideboden weiß
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Blaufränkisch, Merlot, Zweigelt |
Sugar: | Dry |
Country: | Austria |
Region: | Burgenland |
Subregion: | Neusiedlersee |
Product line: | Heideboden |
Color: | Red |
Alcohol: | 12.5 |
Vintage: | 2018 |
Size: | 0.75 |
Classification: | Quality wine |
Group: | Pannobile |
Cap: | Screw Cap |
Dimensions: | Do 30/10 cm |
Remaining Sugar: | 1 |
Acids: | 5.6 |
Winery: | Anita und Hans Nittnaus |
Food Pairing: | asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, tvrdé sýry, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Tradiční rodinné vinařství z Golsu ve vinařské oblasti Neusiedlersee v Burgenlandu, s první písemnou zmínkou datovanou až do roku 1684. Současné vinařství bylo založeno v roce 1927. Aktuálně jedno z nejvlivnějších a nejprogresivnějších vinařství v Rakousku, konzumenty i odbornou veřejností ctěný producent špičkových červených vín.
Vinařská oblast: Burgenland
Vinařská podoblast: Neusiedlersee
22 ha vinic
250 tisíc lahví ročně
1684 založeno
Vína založená na terroir se již od roku 2007 vyrábějí v čistě biodynamickém režimu. Majitel a vinař v jedné osobě Hans Nittnaus je skutečným rakouským pionýrem a průkopníkem biodynamického vinařství. Svým jedinečným vinařským přístupem, produkční filozofií a důrazem na detail a maximální čistotu a autentičnost vína inspiroval řadu dalších vinařů a v podstatě celou novou vinařskou generaci. Všechna svá vína vyrábí bez použití jakýchkoliv chemických vstupů, a to jak ve vinici, tak při samotné výrobě vína. Je mimo jiné zakladatelem prestižního uskupení PANNOBILE a vášnivým hudebním skladatelem a pianistou.
Nejznámější je řada červených vín, která zahrnuje prémiová cuvée Comondor, Pannobile a také Frankovku/ Blaufränkisch. Cuvée Comondor, s nímž se Nittnausovi podařilo počátkem 90. let 20. století dostat mezi burgenlandskou vinařskou elitu, je známé svou hloubkou a strukturou. Pannobile cuvée je vyrobené z autochtonních odrůd Zweigelt a Blaufränkisch, které může mít v jednotlivých ročnících zcela odlišný poměr obou odrůd. Z Leithabergu, kde má Nittnaus vinice s vápencovou a břidlicovou půdou, pochází několik prvotřídních vín odrůd Blaufränkisch a Chardonnay. Při vší rozmanitosti mají tato vína z různých lokalit několik společných rysů: mírný obsah alkoholu, živost, puristickou komplexnost a podmanivost, která si vás získá a nepustí. Zkušenosti ukázaly, že prémiová vína Nittnaus mají obrovský archivační potenciál, např. cuvée Comondor je vhodné k archivaci na 25 a více let.
Jsme rádi, že můžeme dovážet tato špičková vína do České republiky. Zažít autentická vína v nejvyšší kvalitě je radost a zážitek i pro zkušené znalce.