La Cerretina 2018 Pacina

975 Kč
In Stock (53 pcs)
Delivery to:
25/11/2024
Delivery offer

Naturální víno z odrůd Trebbiano a Malvasia se středně plným tělem, svěží chutí s nádechem třísloviny a tóny mandarinek, sušených meruněk a citronu.

Detailed information

Product detailed description

Tmavě oranžové, aromatické víno La Cerretina z vinařství Pacina vás zaujme zemitými tóny a komplexností. Vzniklo z odrůd Trebbiano a Malvasia del Chianti v poměru 50/50.

Spontánní kvašení probíhalo v betonovém tanku, s 10denním kontaktem se slupkou, díky kterému má víno krásně výraznou oranžovou barvu. Poté zrálo 12 měsíců v sudu z dubu, akátu a třešně. Víno nebylo filtrováno, čířeno ani dosiřováno.

La Cerretina má středně plné tělo, svěží chuť s nádechem třísloviny a tóny mandarinek, sušených meruněk a citronu. Skvěle ladí k bílému masu, uzeným rybám a zralým sýrům.

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Malvasia del Chianti, Trebbiano
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Toscana
Color: Orange
Alcohol: 13.5
Vintage: 2018
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Pacina
Food Pairing: italská kuchyně, uzeniny, šunka, prosciutto di Parma

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Pācina není jen vinařství, ale také starobylý klášter z 10. století, olivový háj, pole a lesy. Rodinná farma se rozléhá na 65 hektarech, z čehož vinicím je věnováno asi 11 hektarů. Na zbytku pěstují olej, obiloviny a luštěniny, vše ekologicky.

pacina

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Toskánsko

11 ha vinic

tisíc lahví ročně

1970 založeno

Každá z pěstovaných odrůd vinné révy patří mezi původní v oblasti – Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Trebbiano a Chianti Malvasia. Většina révy je stará 5 až 50 let, některé rostliny jsou ale i starší. Farma je již přes 20 let certifikovaným ekologickým producentem – nepoužívají chemické ani umělé přípravky a vsází na tradiční systém střídání pěstebních ploch. Hlavním cílem je dosáhnout rovnováhy mezi přirozenými vlastnostmi rostlin a požadavky na produkci, a hlavně udržení biodiverzity a zachování jedinečné přírody oblasti.

Nikdo přesně neví, jak dlouho se zde vína vyrábí, novodobá historie se ale odvíjí od 60. let minulého století. Rodina vína od začátku vyráběla s důrazem na ekologickou filozofii, od 80. let pak s naprostým minimem zásahů. V roce 1987 vzniklo první víno, certifikované Chianti Colli Senesi, zcela přirozeným postupem, bez přídavku oxidu siřičitého. Od roku 1992 pak začali aplikovat spontánní přírodní procesy kvašení a zrání na všechny odrůdy.

Moderní vína Pācina jsou dokonalou ukázkou toho, co si představit pod názvem „naturální vína“. Zkušenosti čtyř generací je naučili, že vinařství lze, stejně jako práci na poli, provádět v souladu s přírodou. Díky minimalizaci zásahů vznikají vína, která ukazují charakteristické vlastnosti hroznů, území i konkrétního ročníku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.