Montepulciano d’Abruzzo 2011, DOC Emidio Pepe
Product detailed description
Montepulciano d'Abruzzo je jedním z nejznámějších italských vín a najdete ho na pultech vinoték po celém světě. Toto klasické italské červené víno se vyrábí z hroznů odrůdy Montepulciano pěstovaných od poloviny 18. století v oblasti Abruzzo na italském pobřeží Jaderského moře. Pro svou bezprostřední krásu a potenciál zrání je vínem budoucnosti.
Obecně jsou vína Montepulciano d'Abruzzo známá svou rubínově červenou barvou, plným tělem a chutí černých třešní, ostružin a zemitého koření. Toto odvážné a strukturované červené víno patří mezi silná moderní červená vína se schopností zrát. Lze je vychutnat k různým pokrmům, včetně červeného masa, těstovinových pokrmů a ostrých sýrů.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Montepulciano |
Sugar: | Dry |
Country: | Italia |
Region: | Abruzzo |
Color: | Red |
Alcohol: | 13.5 |
Vintage: | 2011 |
Size: | 0.75 |
Cap: | Cork |
Winery: | Emidio Pepe |
Appellation: | DOC |
Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, uzeniny, sýry, červená masa, ventricina, salámy |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství a statek založil v roce 1899 Emidio Pepe a dodnes patří rodině. Produkuje pouze čtyři vína: Trebbiano d'Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo, Cerasuolo d'Abruzzo a odrůdové Pecorino vyráběné pod místní značkou Colli Aprutini IGT.
Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Abruzzo
14,5 ha vinic
70 tisíc lahví ročně
1899 založeno
Hospodářství vlastní také 300 olivovníků v Teramu v Abruzzu a vyrábí extra panenský olivový olej značky Pretuziano delle Colline Teramane. Vinice o rozloze 14,5 hektaru se vyznačují celodenním slunečním svitem, chladivým mořským vánkem, výrazným denním střídáním teplot a dobře propustnou jílovitou půdou. Ručně sklízené hrozny Trebbiano a Pecorino se tradičně drtí nohou ve velkých dřevěných kádích. Hrozny Montepulciano se fermentují celé v cementových kádích s kvasinkami.
Celá kolekce vín Emidio Pepe zraje v lahvích. Ve sklepě je uloženo více než 350 000 lahví. S každým ročníkem se víno přelévá do nové láhve, aby se odstranil nežádoucí sediment.