Montepulciano d’Abruzzo 2011, DOC Emidio Pepe

4 175 Kč
In Stock (5 pcs)
Delivery offer

Kulaté víno švestkové chuti s jemnou tříslovinou a relativně nízkou kyselostí. 2011 byl velmi teplý a suchý ročník a toto Montepulciano proto vyniká velkou sílou, strukturou a hustotou.

Detailed information

Product detailed description

Montepulciano d'Abruzzo je jedním z nejznámějších italských vín a najdete ho na pultech vinoték po celém světě. Toto klasické italské červené víno se vyrábí z hroznů odrůdy Montepulciano pěstovaných od poloviny 18. století v oblasti Abruzzo na italském pobřeží Jaderského moře. Pro svou bezprostřední krásu a potenciál zrání je vínem budoucnosti.

 

Obecně jsou vína Montepulciano d'Abruzzo známá svou rubínově červenou barvou, plným tělem a chutí černých třešní, ostružin a zemitého koření. Toto odvážné a strukturované červené víno patří mezi silná moderní červená vína se schopností zrát. Lze je vychutnat k různým pokrmům, včetně červeného masa, těstovinových pokrmů a ostrých sýrů.

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Montepulciano
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Abruzzo
Color: Red
Alcohol: 13.5
Vintage: 2011
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Emidio Pepe
Appellation: DOC
Food Pairing: italská kuchyně, těstoviny, uzeniny, sýry, červená masa, ventricina, salámy

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Vinařství a statek založil v roce 1899 Emidio Pepe a dodnes patří rodině. Produkuje pouze čtyři vína: Trebbiano d'Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo, Cerasuolo d'Abruzzo a odrůdové Pecorino vyráběné pod místní značkou Colli Aprutini IGT.

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Abruzzo

14,5 ha vinic

70 tisíc lahví ročně

1899 založeno

Hospodářství vlastní také 300 olivovníků v Teramu v Abruzzu a vyrábí extra panenský olivový olej značky Pretuziano delle Colline Teramane. Vinice o rozloze 14,5 hektaru se vyznačují celodenním slunečním svitem, chladivým mořským vánkem, výrazným denním střídáním teplot a dobře propustnou jílovitou půdou. Ručně sklízené hrozny Trebbiano a Pecorino se tradičně drtí nohou ve velkých dřevěných kádích. Hrozny Montepulciano se fermentují celé v cementových kádích s kvasinkami. 

Celá kolekce vín Emidio Pepe zraje v lahvích. Ve sklepě je uloženo více než 350 000 lahví. S každým ročníkem se víno přelévá do nové láhve, aby se odstranil nežádoucí sediment. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.