Prosecco Valdobbiadene superiore DOCG, extra dry Colsaliz
Product detailed description
Extra suché Prosecco z typické odrůdy Glera vyrobené metodou Charmat, která zajišťuje vznik lehkého, svěžího a jemně šumivého vína. Víno má slámově žlutou barvu, dlouhotrvající perlení, výraznou vůni a lehce nasládlou chuť s příjemnou kyselinkou.
Na nose ucítíte výraznou ovocnou vůní s tóny hroznů, zelených jablek, citrusů a akáciového květu. Na patře pak harmonickou chuť s příjemnou kombinací lehké nasládlosti a kyselin.
Víno podávejte dobře vychlazené na 6–8 °C. Skvěle se hodí jako aperitiv nebo k typickým středomořským pokrmům.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Sparkling |
Variety: | Glera |
Sugar: | Extra dry |
Country: | Italia |
Region: | Veneto |
Subregion: | Treviso |
Color: | White |
Alcohol: | 11.5 |
Size: | 0.75 |
Village: | Refrontolo |
Cap: | Cork |
Technology: | Charmat |
Winery: | Colsaliz |
Appellation: | DOCG |
Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, sýry, polotvrdé sýry, měkké sýry, předkrmy, cacio e pepe, panettone, focaccia, crostini, prosciutto di Parma, ubriaco, fontina, mozzarella, scamorza, risotto alla Trevigiana |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Colsaliz je vinařství, které pracuje v mezinárodním měřítku. Jeho vinice rodící Prosecco DOC se rozprostírají v kopcích v provincii Treviso, začínají v Coneglianu, procházejí Refrontolo a končí ve Valdobbiadene. Vinařství především produkuje a prodává vína a spumante , které jsou vyráběny metodou Charmat. Vyrábí tu také tichá vína, lihoviny, prosecco, vše s certifikací Denominazione di origine protetta (chráněné a zaručené označení původu).
Vinařská oblast: Itálie
Vinařská podoblast: Veneto
15 ha vinic
450 tisíc lahví ročně
1889 založeno
Vinařství Colsaliz leží v provincii Veneto, v krajině okolo Benátek, a to v srdci tradiční oblasti Prosecco DOC, v nejvyhledávanějších oblastech Collalbrigo, Refrontolo a Feletto. Jméno zdejších kopců zřejmě pochází z charakteristické písčité půdy nazývané v místním dialektu "saliz". Jak se dochovalo ve starých pramenech, už v 16. a 17. století byla místní vína nazývána "vzácná" kvůli jejich mimořádně vysoké kvalitě.
V roce 1962 bylo založeno Konsorcium pro ochranu Conegliano Valdobbiadene Prosecco s cílem chránit tisícileté vinařské dědictví v oblasti lemované ze severu Dolomity a na jihu ohraničené Jaderským mořem. Na to, aby kvalita tohoto skvělého vína, proslulého po celém světě, byla udržována, zajištěna a neustále zlepšována, tedy dohlížejí zákony.
Vinařství, které vlastní Antonio Faganello, je vybaveno moderním zařízením, ale spoléhá se na staré tradiční vinařské techniky, které byly předávány z otce na syna od roku 1889. Jeho pozemky zahrnují 15 hektarů vinic v Refrontolu, s příznivou západní a jihozápadní expozicí, ve výšce 200-300 m. nad mořem. Metody pěstování "silvoz" a "cappuccina" spolu s vhodnou hustotou vinné révy a drastickým snížením hnojiv zajišťují vynikající kvalitu hroznů Prosecco. Vína zde vyrábějí výhradně z vlastních hroznů Prosecco. Colsaliz Prosecco je nabízeno ve dvou verzích: šumivé a bublinkové.