Recioto della Valpolicella Classico Sant' Ulderico 2012 Monte Dall'Ora
Product detailed description
Víno pěstované na 30-40 let staré vinici na měkkých vápenitých půdách Valpolicelly na jihovýchodním hřebeni Monte Dall’Ora. Tradiční kombinace místních odrůd dala vzniknout plnému rubínově červenému vínu. Obsahuje 20 % hroznů Corvina, 50 % Corvinone, 20 % Rondinella a zbylých 10 % Croatina, Molinara a Dindarella.
Na nose vás čeká vůně zralého a sušeného ovoce, švestek a šťavnatého džemu. V chuti se čichové vjemy potvrzují a přidává se ještě výraznější ovocitost a dokonalá vyváženost mezi sladkostí a kyselinou.
Hrozny se nejdříve suší 4 měsíce v dřevěných vaničkách na půdě a po zpracování zrají v sudech z francouzského dubu po dobu 36 měsíců a poté na lahvi. Víno je ideální jako dezertní, k sušenkám či modrým sýrům.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Corvina, Corvinone, Croatina, Dindarella, Molinara, Rondinella |
Sugar: | Sweet |
Country: | Italia |
Region: | Veneto |
Color: | Red |
Alcohol: | 13.5 |
Vintage: | 2012 |
Size: | 0.5 |
Cap: | Cork |
Acids: | 7 |
Winery: | Monte Dall´Ora |
Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, pizza, uzeniny, sýry, polotvrdé sýry, měkké sýry, zeleninové polévky, předkrmy, hovězí carpaccio, cacio e pepe, crudités, skopové, panettone, focaccia, crostini, prosciutto di Parma, capricciosa, fontina, mozzarella, scamorza, pasta e fagioli, salame di Varzi, mrouzia |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství Monte Dall’Ora se nachází v tradiční vinařské oblasti Valpolicella. Víno se zde pěstuje již od pátého století, a tak není překvapení, že zde najdete najdete mnoho původních odrůd. Právě na jejich pěstování se vinařství zaměřuje, a to s úctou k přírodě a biodiverzitě.
Vinařská oblast: Severní Itálie
Vinařská podoblast: Valpolicella
6,5 ha vinic
3 tisíc beden ročně
1995 založeno
Ze všech původních odrůd, které zde pěstují, tedy Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Dindarella a Oseleta, vyrábí tzv. mono cru vína. Ve vínech jsou různé hrozny, které prošly různou dobou zrání, ale pochází vždy z jedné vinice vysoké kvality. Díky tomu v nich vyniká charakteristická chuť pro území a sezónu.
Každé víno je ručně vyráběné a odráží se v něm znalosti vinaře a souznění s vinicí. Při snaze dostat z hroznů to nejlepší, bez deformace přirozeného charakteru, hraje důležitou roli léty prověřená intuice. Vína Monte Dall’Ora jsou každý rok jiná, jedinečná.
Vinice se rozléhá na 6,5 hektarech a Carlo Venturini s manželkou Alessandrou Zantedeschi ji koupili v roce 1995. Oba pochází z vinařských rodin, ale chtěli začít znova, jinak. Víno pěstovali organicky do chvíle, než v roce 2006 přešli na biodynamické vinařství. Pod viničními tratěmi tak uvidíte volně růst trávu a vedle nich třešně a olivy. Tak, aby byla zachována přirozená biodiverzita.