Ryzlink rýnský 2023 Sonberk K4, pozdní sběr
Product detailed description
No product's description available
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Riesling |
Sugar: | Sweet |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Mikulovská |
Product line: | K4 |
Color: | White |
Alcohol: | 13.5 |
Vintage: | 2023 |
Size: | 0.75 |
Village: | Popice |
Wineyard: | Sonberk |
Classification: | Late-harvested wine |
Remaining Sugar: | 66,9 |
Acids: | 8.2 |
Winery: | Kadrnka |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství Kadrnka je rodinné vinařství hospodařící v okolí Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Nyní již čtvrtá generace vinařů vytváří vína v duchu integrované produkce. Důraz na práci ve vinici, minimalizace zásahů, šetrný přístup ke keři, hroznu i vínu celkově dává vzniknout vínům s osobitým charakterem.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Ocenění: Vinařství roku
11 ha vinic
60 tisíc lahví ročně
2009 založeno
Ve vinařství Kadrnka věří, že to nejlepší víno vzniká už na vinici. Ideální hrozen musí být poctivě a zkušeně veden po celé cestě jeho života až do stočení do lahve. A že ta cesta něco zabere.
Na 11 hektarech viničních tratí zvukomalebných jmen ve vinařství Kadrnka vzniká ze 70 % Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský. Jsou to odrůdy, které ve zdejším podnebí a půdních podmínkách nejlépe prosperují. Kadrnka o vinice pečuje v souladu s Integrovanou produkcí a záměrem je postupně se přesunout ke kompletnímu bio pěstování. Každá trať a stáří vinice má vlastní šarži a unikátní chuťové vlastnosti. Kromě zmíněných typických odrůd zde pěstují Pálavu, Chardonnay, Rulandské bílé, Veltínské zelené a Johaniter a Merlot.
Na každém hektaru půdy se pne až 6000 keřů a z každého jednoho ve vinařství průměrně vytvoří jednu láhev vína. Bílá vína zrají v nerezových nádržích i v akátových a dubových sudech či betonových vajíčkách. Pak se udržují delší dobu na jemných kalech, což dělá chuť krémovitou, plnou a vícevrstevnatou. Červená vína leží na rmutu v betonových vajíčkách několik měsíců. Po vylisování víno ještě další rok zraje, než jej přesunou do dřevěných sudů, a pak ho čeká ještě 12 až 18 měsíců dozrávání, než se naplní do lahví.
Vinařství Kadrnka je členem spolku Dunajovské kopce, kde se snaží šířit a propagovat typické odrůdy, jež zároveň představují vlajkové lodě zdejší produkce. V roce 2018 se stalo Vinařem roku v kategorii Malé rodinné vinařství a jejich Ryzlink rýnský získal cenu Národního šampiona bílých vín.
S víny roku 2021 přichází vinařství s novým systémem zatřiďování svých vín. Přečtěte si více to tom, že s víny od Kadrnky můžete vystoupat na K2 i mnohem výš.