Ryzlink vlašský 2019, pozdní sběr
Product detailed description
No product's description available
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Welschriesling |
Sugar: | Dry |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Mikulovská |
Color: | White |
Alcohol: | 13.5 |
Vintage: | 2019 |
Size: | 0.75 |
Classification: | Late-harvested wine |
Group: | Velká Vína Velkých Vinic |
Awards: | AWC Vienna, Decanter, Grand Prix Vinex, Král vín, Národní soutěž vín, Valtické vinné trhy |
Dimensions: | Do 30/10 cm |
Batch: | 15/19 |
Remaining Sugar: | 1.9 |
Acids: | 6.2 |
Winery: | Kolby |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství Kolby založil v roce 1997 Oldřich Drápal. Dnes je vinařství vlastněno skupinou J&T a nese název podle okolního svahu Kolby, který leží nedaleko vinařství a nachází se na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Písemné záznamy dokládají pěstování vinné révy na kopci Kolby již za vlády krále Přemysla Otakara II., a některé nálezy naznačují, že réva zde mohla růst již ve 2. století. Hlinité spraše s vysokou výhřevností a unikátní mikroklima vytvářejí charakteristický stepní terroir, který se jedinečně odráží v chutích a vůních všech vín, která zde vznikají. Vinařství se rozprostírá na téměř 40 hektarech a je domovem devíti bílých a třech modrých odrůd.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
40 ha vinic
70 tisíc lahví ročně
1997 založeno
Mezi vlajkové lodě vinařství patří odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, a z burgundských odrůd Pinot blanc a Chardonnay. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, s maximálním důrazem na šetrný postup. Keře nejsou přetěžovány a po celý rok je věnována péče jejich zdraví a výživě.
Při výrobě vín se vinařství Kolby zaměřuje na spojení moderních metod s tradičními postupy. Ruční sběr, šetrné lisování a filtrace, macerace na slupkách, řízená fermentace a zrání na jemných kalech jsou používány k dosažení optimálních výsledků.
Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích, přičemž červená vína zrají v dubových sudech umístěných ve sklepích pocházejících ze 17. století