Ryzlink vlašský Hermes 2019, pozdní sběr Gala
Product detailed description
Pro vína řady Hermes jsou vybírány hrozny z těch nejlepších poloh. Vína zrají v nových nebo starších dubových a akátových sudech a v průběhu zrání jsou 10 měsíců na jemných kvasničních kalech. Po nalahvování víno zraje několik měsíců v lahvích.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Welschriesling |
Sugar: | Dry |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Mikulovská |
Product line: | Hermes |
Color: | White |
Alcohol: | 13.5 |
Vintage: | 2019 |
Size: | 0.75 |
Village: | Bavory |
Wineyard: | Levá Bavorská |
Classification: | Late-harvested wine |
Group: | Ekovín |
Cap: | Cork |
Dimensions: | NAD 30/10 cm |
Batch: | RVH119 |
Remaining Sugar: | 4 |
Acids: | 7.3 |
Technology: | Sur lie |
Winery: | Gala |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Esence rodinného vinařství bytostně svázaného s pálavským regionem a s víny, která ho dalece přesahují a hrdě konkurují vínům z celé Evropy. „Půda je základ, přináší vitální keř, dokonalý hrozen a z něj pak kvalitní víno jako přírodní produkt“, říká Jaromír Gala. Zhmotněné umění vína, říkáme my.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
20 ha vinic
50 tisíc lahví ročně
2005 založeno
Jaromír Gala pochází z vinařské rodiny z Kobylí, svůj první keř ostříhal údajně už ve svých pěti letech nůžkami na drůbež a s vinohrady zůstal spjat až do dospělosti. Vystudoval střední vinařskou zemědělku, vinařství a vinohradnictví na lednické katedře Mendelovy univerzity a spolupracoval s Josefem Peřinou z vinařství Mikrosvín. S počátkem nového milénia se pak vrhnul do rozvoje vlastního vinařství.
Ve vinařství Gala zastávají názor, že čím chudší půdy, tím hodnotnější vína. A na svazích stolové hory u obcí Bavory a Perná jí mají požehnaně. Kombinace vápenitých jílů, hluboké černozemě a mělké, silně propustné rendziny vytváří pro zdejší vinice ideální podmínky, které jsou ještě podpořeny nízkou opěrnou konstrukcí. Na každém z 20 hektarů vinic se pěstuje až 9000 keřů a o každý jeden z nich pečují vinaři ručně. Ideální podmínky, náročná péče a ruční sklizeň hroznů dávají vzniknout vínům se skutečně jedinečným charakterem.