Sangiovese Selvarella 2017 Podere Sante Marie Colleoni
Product detailed description
Víno rubínově červené barvy se záblesky mědi z odrůdy Sangiovese. Hrozny byly pěstovány na vinici vysázené v roce 2001, na méně strmé části kopce Montalcino. Prošly spontánní fermentací ve dřevěném sudu a před plněním do lahví víno zrálo v oceli.
Sangiovese Selvarella je krásné, komplexní víno s výrazným charakterem. Na nose ucítíte tóny červeného rybízu, koření a zemitost. Na patře je víno pevné, strukturované a má elegantní chuť s rovnováhou minerality, tříslovin, kyselosti a ovocitosti.
Doporučujeme párovat s červeným a grilovaným masem, zvěřinou a vyzrálými sýry. Podávejte vychlazené na 16–18 °C.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Sangiovese |
Sugar: | Dry |
Country: | Italia |
Region: | Toscana |
Color: | Red |
Alcohol: | 14.2 |
Vintage: | 2017 |
Size: | 0.75 |
Cap: | Cork |
Winery: | Podere Sante Marie Colleoni |
Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, pizza, saláty, sýry, polotvrdé sýry, sýry s modrou plísní, červená masa, zvěřina, divočák, zeleninové polévky, předkrmy, hovězí carpaccio, ragù alla Bolognese, minestrone, amatriciana, lardo di Colonnata, asiago, gorgonzola, tabbouleh, agnolotti, capricciosa, oaxaca, grana padano, pappardelle al cinghiale |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Marino Colleoni si se svou ženou Luisou splnili sen a koupili v roce 1989 malou farmu v Montalcinu. V roce 1995 na farmě náhodně objevili starobylou vinici Brunello a pustili se do její renovace. V roce 1998 znovu zasadili víno a o sedm let později uvedli na trh své první Brunello di Montalcino.
Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Toskánsko
3 ha vinic
500 set lahví ročně
1989 založeno
Víno pěstují na 3 hektarech a vše dělají přirozeně, s minimálními zásahy. Cílem je při pěstování nepoužívat absolutně nic a nechat přírodu, ať se postará o to dobré i špatné. Vznikají zde proto zajímavá naturální vína, která vždy nabídnou speciální zážitek.