sashimi

Sashimi je japonská pochoutka, která se připravuje z tenkých plátků syrových ryb nebo korýšů (případně i masa) podávaných se sójovou omáčkou a dalšími přísadami, jako je wasabi nebo zázvorová pasta. Nejčastěji se k přípravě sashimi používají tuňák, olihně, hřebenatky, či chobotnice. Sashimi lze krájet různými způsoby, aby se změnil vzhled pokrmu, od extrémně tenkých až po velmi silné plátky ryb. Obvykle se podává jako předkrm, ozdobené listy shiso, okurkami a mořskými řasami (wakame a tosaka-nori). V Japonsku se traduje, že se na talíři zvaném mukozuke podává lichý počet kousků sashimi, protože sudý počet ingrediencí se považuje za smůlu. Sashimi se často zaměňuje s dalším oblíbeným japonským pokrmem, sushi, pokrmem ze syrových ryb a octové rýže. Sashimi a sushi mají také společnou historii, protože oba pokrmy se původně připravovaly v 8. století v jihovýchodní Asii. Nevíte-li s jakými víny párovat sashimi - nevadí, připravili jsme je pro vás...

444 items total
Rulandské šedé 2023, pozdní sběr, Sedlák 01016029
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
206 Kč / pcs
01016034
RVJ2202 2023 08 15T200155.854 01018035
Reduction Merlot 2021, výběr z hroznů tetur 01043003
Müller Thurgau
190 Kč / pcs
01015101
Muškát moravský 2024, mladé víno 01005029
Up
More products
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.