Sauvignon 2022 Dvořáček LTM
Product detailed description
Voňavý Sauvignon z redukované sklizně na vinici Kněžská ve vinařské obci Mikulčice. Víno kvasilo a zrálo v barikových sudech s řízenou malolaktickou fermentací čistými kulturami bakterií.
Po nalití do sklenice vás víno zaujme sytě žlutou barvou a dominantní vůní sudu s tóny vanilky, másla, sušené broskve a bílé čokolády. Chuť je plná, až smetanová, s jemnými tóny ananasu, meruněk a sladkého koření.
Dochuť je středně dlouhá, opět se objevuje zřetelný náznak sudu. Víno podávejte vychlazené na 8–10 °C. Skvěle doplní drůbež, polévky, zeleninové saláty, mořské plody i sýrové pokrmy.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Sauvignon Blanc |
Sugar: | Dry |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Slovácká |
Color: | White |
Alcohol: | 13.5 |
Vintage: | 2022 |
Size: | 0.75 |
Village: | Mikulčice |
Classification: | Land wine |
Cap: | Cork |
Batch: | 24/2022 |
Remaining Sugar: | 0.1 |
Acids: | 6.3 |
Winery: | Dvořáček LTM |
Food Pairing: | zelenina, saláty, sýry, bílá masa, plody moře, polévky, dubliner |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
2 ha vinic
tisíc lahví ročně
2000 založeno
V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.
Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.