Sauvignon 2022 Dvořáček LTM

227 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…

Sauvignon z vinařství Dvořáček, ve kterém se příjemně pojí výrazná vůně sudu s tóny vanilky, másla, sušené broskve a bílé čokolády. Skvěle se hodí k drůbeži, polévkám a čerstvým zeleninovým salátům. 

 

Detailed information

Product detailed description

Voňavý Sauvignon z redukované sklizně na vinici Kněžská ve vinařské obci Mikulčice. Víno kvasilo a zrálo v barikových sudech s řízenou malolaktickou fermentací čistými kulturami bakterií. 

Po nalití do sklenice vás víno zaujme sytě žlutou barvou a dominantní vůní sudu s tóny vanilky, másla, sušené broskve a bílé čokolády. Chuť je plná, až smetanová, s jemnými tóny ananasu, meruněk a sladkého koření.  

Dochuť je středně dlouhá, opět se objevuje zřetelný náznak sudu. Víno podávejte vychlazené na 8–10 °C. Skvěle doplní drůbež, polévky, zeleninové saláty, mořské plody i sýrové pokrmy. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Sauvignon Blanc
Sugar: Dry
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Slovácká
Color: White
Alcohol: 13.5
Vintage: 2022
Size: 0.75
Village: Mikulčice
Classification: Land wine
Cap: Cork
Batch: 24/2022
Remaining Sugar: 0.1
Acids: 6.3
Winery: Dvořáček LTM
Food Pairing: zelenina, saláty, sýry, bílá masa, plody moře, polévky, dubliner
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.

RVJ2202 (18) 

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Slovácká

2 ha vinic

tisíc lahví ročně

2000 založeno

V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.

Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.