Sauvignon 2022, pozdní sběr

Last pieces
Brand: Kolby
195 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…

Product detailed description

No product's description available

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Sauvignon Blanc
Sugar: Dry
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Mikulovská
Color: White
Alcohol: 13
Vintage: 2022
Size: 0.75
Classification: Late-harvested wine
Awards: Valtické vinné trhy
Cap: Screw Cap
Dimensions: Do 30/10 cm
Batch: 606
Winery: Kolby
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:
kolby

Vinařství Kolby založil v roce 1997 Oldřich Drápal. Dnes je vinařství vlastněno skupinou J&T a nese název podle okolního svahu Kolby, který leží nedaleko vinařství a nachází se na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Písemné záznamy dokládají pěstování vinné révy na kopci Kolby již za vlády krále Přemysla Otakara II., a některé nálezy naznačují, že réva zde mohla růst již ve 2. století. Hlinité spraše s vysokou výhřevností a unikátní mikroklima vytvářejí charakteristický stepní terroir, který se jedinečně odráží v chutích a vůních všech vín, která zde vznikají. Vinařství se rozprostírá na téměř 40 hektarech a je domovem devíti bílých a třech modrých odrůd.

15002156 (54)

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

40 ha vinic

70 tisíc lahví ročně

1997 založeno

Mezi vlajkové lodě vinařství patří odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, a z burgundských odrůd Pinot blanc a Chardonnay. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, s maximálním důrazem na šetrný postup. Keře nejsou přetěžovány a po celý rok je věnována péče jejich zdraví a výživě.

Při výrobě vín se vinařství Kolby zaměřuje na spojení moderních metod s tradičními postupy. Ruční sběr, šetrné lisování a filtrace, macerace na slupkách, řízená fermentace a zrání na jemných kalech jsou používány k dosažení optimálních výsledků.

Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích, přičemž červená vína zrají v dubových sudech umístěných ve sklepích pocházejících ze 17. století

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.