Sauvignon 2023
Product detailed description
No product's description available
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Sauvignon Blanc |
Sugar: | Dry |
Country: | Czech republic |
Region: | Moravia |
Subregion: | Mikulovská |
Color: | White |
Alcohol: | 13 |
Vintage: | 2023 |
Size: | 0.75 |
Village: | Mikulov |
Wineyard: | Valtická |
Classification: | Land wine |
Cap: | Screw Cap |
Batch: | 0323 |
Remaining Sugar: | 4.4 |
Acids: | 5.8 |
Winery: | Víno Šílová |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Víno Šílová je mladé vinařství založené na letité rodinné vinařské tradici, jehož hlavním posláním je šetrný přístup k vinici, hroznům i vyráběným vínům. Snoubí v sobě kontrast přes 40 let starých vinic, na kterých hrozny dozrávají, a moderních technologií, s jejichž pomocí se víno zpracovává.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
10 ha vinic
25 tisíc lahví ročně
2012 založeno
V katastru obcí Novosedly a Mikulov se na 10 hektarech viničních tratí pnou přes 40 let staré vinice. Rodina Šílova se jich postupně ujala, pustila se do jejich obnovy a tím se začal psát příběh tohoto malého rodinného vinařství, které dnes boduje na tuzemských i mezinárodních soutěžích.
Motem vinařství a celé firmy je vyrábět vína s úctou a pokorou k vinicím. A protože navazuje na dlouhou vinohradnickou tradici, zůstává věrné odrůdám, které jsou historicky s jižní Moravou spojené. Pěstuje se tu Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Neuburské, Sylvánské zelené a další typické odrůdy. Hlavní důraz kladou Šílovi na práci ve vinici, kde se snaží o co nejekologičtější hospodaření.
Hrozny se pak přesouvají do historického sklepa z 19. století, kde vznikají samotná vína. Ta zrají v kónických nerezových tancích, dubových sudech i v betonových či granitových vejcích. Vína z vinařství Šílová získala ocenění na Národní soutěži vín, Grand Prix Vinex, Králu vín i soutěži Festwine.
"