Sylvánské zelené 2018, výběr z bobulí Lobkowicz Roudnice
Product detailed description
Ocenění:
- Král vín 2022 - 81 bodů
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Sylvaner |
Sugar: | Semidry |
Country: | Czech republic |
Region: | Bohemia |
Subregion: | Litoměřická |
Product line: | Premium |
Color: | White |
Alcohol: | 15.5 |
Vintage: | 2018 |
Size: | 0.5 |
Classification: | Selection of berries |
Group: | Cech českých vinařů |
Awards: | Král vín |
Cap: | Cork |
Batch: | N34/18 |
Remaining Sugar: | 12.1 |
Acids: | 6.2 |
Winery: | Lobkowicz Roudnice |
Food Pairing: | sýry, sýry s modrou plísní, bavaria blu |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.
Vinařská oblast: Čechy
Vinařská podoblast: Litoměřická
67 ha vinic
200 tisíc lahví ročně
1603 založeno
Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.
Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.
V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.