Trebbiano d’Abruzzo 2004, DOC Emidio Pepe
Product detailed description
No product's description available
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Trebbiano |
Sugar: | Dry |
Country: | Italia |
Region: | Abruzzo |
Color: | White |
Alcohol: | 11.5 |
Vintage: | 2004 |
Size: | 0.75 |
Cap: | Cork |
Winery: | Emidio Pepe |
Appellation: | DOC |
Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, uzeniny, polévky, zeleninové polévky, ventricina, spaghetti al cartoccio, bieta in brodo, salámy |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství a statek založil v roce 1899 Emidio Pepe a dodnes patří rodině. Produkuje pouze čtyři vína: Trebbiano d'Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo, Cerasuolo d'Abruzzo a odrůdové Pecorino vyráběné pod místní značkou Colli Aprutini IGT.
Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Abruzzo
14,5 ha vinic
70 tisíc lahví ročně
1899 založeno
Hospodářství vlastní také 300 olivovníků v Teramu v Abruzzu a vyrábí extra panenský olivový olej značky Pretuziano delle Colline Teramane. Vinice o rozloze 14,5 hektaru se vyznačují celodenním slunečním svitem, chladivým mořským vánkem, výrazným denním střídáním teplot a dobře propustnou jílovitou půdou. Ručně sklízené hrozny Trebbiano a Pecorino se tradičně drtí nohou ve velkých dřevěných kádích. Hrozny Montepulciano se fermentují celé v cementových kádích s kvasinkami.
Celá kolekce vín Emidio Pepe zraje v lahvích. Ve sklepě je uloženo více než 350 000 lahví. S každým ročníkem se víno přelévá do nové láhve, aby se odstranil nežádoucí sediment.