Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
Frankovka 2017, slámové Víno Marcinčák
Detailní popis produktu
Hrozny pocházejí z vinohradu starého více jak 50 let. Limitovaná edice 1tis. láhví. Sklizeno 19.12.2017, do láhví plněno v červnu 2020.
Novosedelské slámové víno z rodinného bio vinařství Víno Marcinčák. Teplé badenské moře zanechalo na jižní Moravě mocné sedimenty vápnitých štěrků, písků a jílů, které tvoří nejvýznamnější horizont v novosedelských viničních tratích. Srovnatelné geologické podloží vinic je charakteristické i pro oblast Médoc v Bordeaux, jejichž třetihorní sedimenty se usazovaly v zálivech stejného moře jako sedimenty v oblasti Novosedel. Mohutné, plné, bohaté, elegantní a sametové, s mimořádnou vůní lesního medu a kandovaného ovoce. V chuti se snoubí medová sladkost s rafinovanou kyselinou. Ideální víno k mimořádným příležitostem, luxusní dárek pro vaše nejbližší.
Jedinečné víno pro kvalitní gastronomické párování - je vhodné k čokoládovým dezertům či pikantním sýrům s modrou plísní. Závěr vašeho menu se tak stane pro všechny stolovníky nezapomenutelný.
Ocenění:
- Nejlepší červené BIO víno roku 2022
- Catad'Or Wine Awards, Santiago de Chile
- Nejlepší vína ČR
- Nejlepší vína ČR 2020-2021 - 91 bodů
- Wine & Degustation - víno, které stojí za pozornost 01/2023
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Frankovka |
Cukr: | Sladké |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 11.5 |
Ročník: | 2017 |
Objem: | 0.375 |
Obec: | Novosedly |
Vinice: | Kamenný vrch |
Klasifikace: | Slámové |
Ocenění: | Catad'Or Wine Awards, Nejlepší vína ČR, Wine & Degustation |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Nad 30/10 cm |
Šarže: | FRKVSLA17451 |
Zbytkový cukr: | 157 |
Kyselina: | 8 |
Vinařství: | Marcinčák |
Párování: | dezerty, sýry, sýry s modrou plísní, čokoláda, ovčí sýry, niva, dubliner, salašnický |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné BIO vinařství hospodařící na vlastních vinicích ležících v Mikulovské vinařské podoblasti. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice. Produkce vinařství je zaměřena výhradně na přívlastková vína z tradičních odrůd. Jejich široký sortiment doplňují vína botrytická, ledová a slámová, která jsou vyhlášenou specialitou vinařství, vše v BIO kvalitě.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
122 ha vinic
180 tisíc lahví ročně
1998 založeno
Vinařství Marcinčák je již dlouhou dobu synonymem pro prvotřídní organická vína s bio certifikací. Z tohoto mikulovského vinařství pochází výhradně vína přívlastková a speciality, jako výběr z cibéb, slámová nebo ledová vína. Mají na kontě zlaté a platinové medaile ze čtyř kontinentů, pravidelně získávají řadu ocenění v ČR i v zahraničí, a to včetně vítězství v České biopotravině roku.
Osobitá vína pro nejnáročnější, tak by se dala charakterizovat nabídka vinařství Marcinčák. Mísí v sobě neopakovatelný charakter viničních tratí, historií prověřené tradiční odrůdy, šetrný přístup k pěstování a moderní výrobní postupy, jež dohromady dávají vzniknout vskutku nezaměnitelným vínům. Pestrou nabídku přívlastkových vín doplňují vína botrytická, ledová a slámová, speciality tohoto vinařství.
Všechna vína jsou organická, při jejich výrobě se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani umělá hnojiva. Namísto toho vinařství používá výhradně šetrné přírodní produkty, které si mnohdy i sami vyrábí z bylin a vermikompostu. Od roku 2008 je vinařství největším vinohradnickým BIO-pěstitelem v České republice.
Vlajkovou lodí vinařství Marcinčák jsou slámová a jiná přírodně sladká vína. Jejich výroba je velmi náročná a právem se označuje za vrchol vinařského umění. Vznikají tak, že se hrozny přírodní cestou zbaví vody, a tím se zvýší koncentrace jejich cukrů, kyselin a dalších minerálů. K tomu dochází buďto za pomoci ušlechtilé plísně botrytis cinerea, pomocí mrazu nebo dlouhodobým vysoušením na slámě.
Vína jsou ceněna nejen u nás, ale i v zahraničí, a každoročně sklízí úspěchy a ocenění na renomovaných soutěžích.
„Našim největším bohatstvím jsou naše vinice, kde se víno rodí a získává svůj neopakovatelný charakter. Je to půda a podnebí, které vytváří mimořádné terroir předurčené pro zrození velkých vín.“ Petr Marcinčák
Pokud se chcete dozvědět více o vinařství přímo od Petra, přečtěte si článek na našem blogu.