Frankovka 2019, pozdní sběr Fučík

265 Kč
Skladem (18 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Suchá Frankovka, která dva roky ležela v různých typech sudů. Získala sytou barvu a rozmanitou paletu vůní s dominujícím červeným ovocem. Skvěle doplní zvěřinu a steaky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Suchá Frankovka z řady Exclusive mladého rodinného vinařství Fučík. Svou sytě červenou barvu a strukturované aroma získala zejména díky 24 měsícům zrání v několika různých sudech.

Na nose dominují švestky a černý rybíz a stejné ovoce se opakuje také na patře, kde je doprovázené ostružinami a černou moruší.

Víno podávejte vychlazené 14 °C. Jedná se o typickou, výraznou Frankovku, která perfektně doplní zejména zvěřinu nebo steaky, ale hodí se i na samostatné popíjení při dlouhých zimních večerech.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Frankovka
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Produktová řada: Exclusive
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 12
Ročník: 2019
Objem: 0.75
Klasifikace: Pozdní sběr
Uzávěr: Korek
Šarže: 1936
Zbytkový cukr: 0.8
Kyselina: 6.1
Vinařství: Fučík
Párování: červená masa, zvěřina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Fučík je rodinný podnik založený v roce 2014. Najdete jej přímo v Mikulově, kde v perfektních moravských podmínkách pěstují víno na čtyřech hektarech vlastních vinic. Každoročně vyprodukují asi 40 000 lahví jedinečných vín, mezi které patří jak panenská vína z nových vinic, tak ta z hroznů léty ověřených keřů.

fucik logo

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

4 ha vinic

40 tisíc lahví ročně

2014 založeno

Vinařská tradice v rodině sahá až do 19. století, tatínek zakladatele začínal s demižony a pokračoval se sudovým vínem a později stál zakladatel vinařství Petr Fučík před rozhodnutím, kam dál pokračovat. Rozhodl se vinařství propůjčit své jméno a produkovat vína, za kterými může s hrdostí stát.

Využívají generacemi ověřené metody vinifikace za pomoci nejmodernějších technologií. Důležitou součástí je reduktivní způsob výroby, delší macerace ve speciálních tancích, ležení vína na kvasničních kalech a kvašení i zrání vína v sudech. Na nic se nespěchá, víno má čas zrát a před uvedením do prodeje prochází několika kontrolními degustacemi. Každé víno je vypuštěno až ve chvíli, kdy je s ním vinař stoprocentně spokojený.

Vinařství vzniklo rekonstrukcí starého statku a na pozemku se nachází také designový Hotel Ryzlink, přestavěný z bývalé sýpky a mlékárny. Můžete se zde ubytovat v krásných pokojích, navštívit naučný vinařský park, zúčastnit se zážitkových programů a ochutnat všechna jedinečná vína po skleničce.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.