Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
Kněžské tramín 2021 barrique, výběr z hroznů Dvořáček LTM
Detailní popis produktu
Ocenění:
- Hodnocení vín Unie enologů ČR - 93 bodů
- Zlatá medaile Vinařské Litoměřice 2023
- Hodnocení vín Unie enologů ČR - 90,5 bodu
- Bronzová medaile Víno Bojnice 2023
- Stříbrná medaile GRAND PRIX VINEX 2023
- Zlatá medaile a Vítěz odrůdy Výstava vín Trojzemí 2023
- Zlatá medaile FESTWINE 2023
- Stříbrná medaileGreat American International Wine Competition
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Tramín červený |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Slovácká |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 14 |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Mikulčice |
Klasifikace: | Výběr z hroznů |
Sdružení: | Velká Vína Velkých Vinic |
Ocenění: | Festwine, Grand Prix Vinex, IWC Great American, Unie enologů, Vinařské Litoměřice, Víno Bojnice, Výstava vín Trojzemí |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Nad 30/10 cm |
Šarže: | 35/2021 |
Zbytkový cukr: | 0.0 |
Kyselina: | 4.7 |
Vinařství: | Dvořáček LTM |
Párování: | sushi, kari, sýry, kuře, dubliner |
Zrání: | Sud |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
2 ha vinic
tisíc lahví ročně
2000 založeno
V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.
Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.