La Malena 2016 Pacina

975 Kč
Skladem (15 ks)
Možnosti doručení

Naturální cuvée odrůd Ciligiolo a Syrah zaujme hlubokou rubínově červenou barvou, bohatou vůní a plnou chutí s příjemnou tříslovinou. Těšte se na tóny tmavého ovoce, tabáku, bylinek a koření.

Detailní informace

Detailní popis produktu

La Malena z vinařství Pacina je bohaté cuvée odrůd Ciliegiolo a Syrah, v ročníku 2016 v poměru 50/50. Ohromí vás aroma černého rybízu, divokých třešní, tabáku a černého pepře.

Plná, vyvážená chuť s příjemnou tříslovinou a tóny tmavého ovoce, bylinek a koření perfektně ladí k těstovinám s červenou omáčkou, jako jsou boloňské špagety, nebo k pizze.

Hrozny byly vypěstované na organické vinici s jílovo-písčitou půdou v oblasti Chianti. Víno vzniklo spontánní fermentací v cementu, zrálo 15 měsíců v použitých dubových sudech a do lahví se plnilo bez číření či filtrace.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pācina není jen vinařství, ale také starobylý klášter z 10. století, olivový háj, pole a lesy. Rodinná farma se rozléhá na 65 hektarech, z čehož vinicím je věnováno asi 11 hektarů. Na zbytku pěstují olej, obiloviny a luštěniny, vše ekologicky.

pacina

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Toskánsko

11 ha vinic

tisíc lahví ročně

1970 založeno

Každá z pěstovaných odrůd vinné révy patří mezi původní v oblasti – Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Trebbiano a Chianti Malvasia. Většina révy je stará 5 až 50 let, některé rostliny jsou ale i starší. Farma je již přes 20 let certifikovaným ekologickým producentem – nepoužívají chemické ani umělé přípravky a vsází na tradiční systém střídání pěstebních ploch. Hlavním cílem je dosáhnout rovnováhy mezi přirozenými vlastnostmi rostlin a požadavky na produkci, a hlavně udržení biodiverzity a zachování jedinečné přírody oblasti.

Nikdo přesně neví, jak dlouho se zde vína vyrábí, novodobá historie se ale odvíjí od 60. let minulého století. Rodina vína od začátku vyráběla s důrazem na ekologickou filozofii, od 80. let pak s naprostým minimem zásahů. V roce 1987 vzniklo první víno, certifikované Chianti Colli Senesi, zcela přirozeným postupem, bez přídavku oxidu siřičitého. Od roku 1992 pak začali aplikovat spontánní přírodní procesy kvašení a zrání na všechny odrůdy.

Moderní vína Pācina jsou dokonalou ukázkou toho, co si představit pod názvem „naturální vína“. Zkušenosti čtyř generací je naučili, že vinařství lze, stejně jako práci na poli, provádět v souladu s přírodou. Díky minimalizaci zásahů vznikají vína, která ukazují charakteristické vlastnosti hroznů, území i konkrétního ročníku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.