Magnacosta Cabernet Franc 2013 Tenuta di Trinoro
Detailní popis produktu
Rubínově červený Cabernet Franc z vinice Campo di Magnacosta staré 20 let. Víno prošlo 12denní fermentací v ocelové kádi, 8 měsíců zrálo v dubových sudech, 11 měsíců v betonových nádržích a od roku 2015 na láhvi.
Rok 2013 byl chladnější, klidný s menším množstvím srážek. Teploty byly nižší než obvykle a hrozny byly při sklizni zdravé, tvrdé, s nízkým obsahem cukru, ale plně vyzrálé.
Víno nabízí ovocné aroma s tóny borůvek, švestek, exotického koření a náznakem tabáku a cedrového dřeva. Na patře je jemné, ale zároveň plné a šťavnaté. Odrůdový charakter se vyvíjí postupně, jak víno zraje a nejlepší chuti by mělo dosáhnout 10 let po sklizni.
Víno si nejlépe vychutnáte u slavností večeře, kde může doplnit například zrající sýry a pokrmy z červeného masa. Podávejte vychlazené na 16–18 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Cabernet Franc |
Cukr: | Suché |
Země: | Itálie |
Oblast: | Toscana |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 14 |
Ročník: | 2013 |
Objem: | 0.75 |
Uzávěr: | Korek |
Vinařství: | Tenuta di Trinoro |
Párování: | italská kuchyně, těstoviny, sýry, tvrdé sýry, červená masa, zvěřina, divočák, lardo di Colonnata, gouda, pappardelle al cinghiale |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Italské vinařství Tenuta di Trinoro najdete v odlehlém koutě jihovýchodního Toskánska. Rozléhá se na 200 hektarech v údolí Orcia, nedaleko Sarteana, na hranici Toskánska s Umbrií a Laziem. Zakladatel vinařství Andrea Franchetti získal pozemky v 80. letech 20. století a na začátku 90. let začal s výsadbou první révy.
Vinařská oblast: Itálie
Vinařská podoblast: Toskánsko
200 ha vinic
tisíc lahví ročně
1990 založeno
Po pobytu v Bordeaux Andrea pochopil, jak zásadní roli hraje terroir. V hustém lese na svém pozemku viděl jílovito-vápenaté a štěrkové půdy, které mu připomínaly Saint-Émilion a vybrané části vhodné pro pěstování ručně vyčistil a osázel révou. Réva je dnes stará přes 20 let a vysázena je na 23 hektarech na jihozápadně orientovaných svazích v nadmořské výšce 400 až 620 metrů.
Jeho vinařský styl charakterizuje hustá výsadba, četné prořezávání, velmi nízké výnosy a sklizeň při vysoké zralosti hroznů s koncentrovanou chutí. Specializuje se na bohatá červená vína z odrůd Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot. Vína se vyznačují výraznou vůní, opulentnostní, charakterem terroir a předpokladem k rozvoji na láhvi.