Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
Merlot barrique 2019, výběr z hroznů Dvořáček LTM
Detailní popis produktu
Ocenění:
- Zlatá medaile Promenáda červených vín 2021
- Stříbrná medaile Grand Prix Vinex
- Stříbrná medaile Great American IWC NEW York 2021
- Zlatá medaile Víno Bojnice 2021
- Zlatá medaile Král vín 2021
- Zlatá medaile Oenoforum 2021
- Stříbrná medaile AWC Vienna 2021
- Wine & Degustation 12/2022 – 88,43 bodů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Merlot |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Slovácká |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 14 |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0.75 |
Klasifikace: | Výběr z hroznů |
Ocenění: | AWC Vienna, Grand Prix Vinex, IWC Great American, Král vín, Oenoforum, Promenáda červených vín, Víno Bojnice, Wine & Degustation |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | 32/2019 |
Zbytkový cukr: | 0.2 |
Kyselina: | 4.3 |
Vinařství: | Dvořáček LTM |
Párování: | sýry, dubliner |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
2 ha vinic
tisíc lahví ročně
2000 založeno
V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.
Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.