Modrý Portugal rosé 2018 Lobkowicz Roudnice

169 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Svěži, suché rosé z Modrého Portugalu. Roudnické víno, typicky odrůdové, typicky svěží.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno barvy červeného grepu ve vůni připomene jahody v jogurtu. Tytéž tóny najdete i v chuti navíc podbarvené tóny brusinek. Svěží víno ideální pro konzumaci v letních měsících.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Modrý Portugal
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Čechy
Podoblast: Litoměřická
Barva: Růžové
Obsah alkoholu: 13
Ročník: 2018
Objem: 0.75
Klasifikace: Zemské
Uzávěr: Korek
Šarže: N35/2018
Zbytkový cukr: 4.2
Kyselina: 6.5
Vinařství: Lobkowicz Roudnice
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.