Montepulciano d’Abruzzo 2011, DOC Emidio Pepe
Detailní popis produktu
Montepulciano d'Abruzzo je jedním z nejznámějších italských vín a najdete ho na pultech vinoték po celém světě. Toto klasické italské červené víno se vyrábí z hroznů odrůdy Montepulciano pěstovaných od poloviny 18. století v oblasti Abruzzo na italském pobřeží Jaderského moře. Pro svou bezprostřední krásu a potenciál zrání je vínem budoucnosti.
Obecně jsou vína Montepulciano d'Abruzzo známá svou rubínově červenou barvou, plným tělem a chutí černých třešní, ostružin a zemitého koření. Toto odvážné a strukturované červené víno patří mezi silná moderní červená vína se schopností zrát. Lze je vychutnat k různým pokrmům, včetně červeného masa, těstovinových pokrmů a ostrých sýrů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Montepulciano |
Cukr: | Suché |
Země: | Itálie |
Oblast: | Abruzzo |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 13.5 |
Ročník: | 2011 |
Objem: | 0.75 |
Uzávěr: | Korek |
Vinařství: | Emidio Pepe |
Apelační systém: | DOC |
Párování: | italská kuchyně, těstoviny, uzeniny, sýry, červená masa, ventricina, salámy |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství a statek založil v roce 1899 Emidio Pepe a dodnes patří rodině. Produkuje pouze čtyři vína: Trebbiano d'Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo, Cerasuolo d'Abruzzo a odrůdové Pecorino vyráběné pod místní značkou Colli Aprutini IGT.
Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Abruzzo
14,5 ha vinic
70 tisíc lahví ročně
1899 založeno
Hospodářství vlastní také 300 olivovníků v Teramu v Abruzzu a vyrábí extra panenský olivový olej značky Pretuziano delle Colline Teramane. Vinice o rozloze 14,5 hektaru se vyznačují celodenním slunečním svitem, chladivým mořským vánkem, výrazným denním střídáním teplot a dobře propustnou jílovitou půdou. Ručně sklízené hrozny Trebbiano a Pecorino se tradičně drtí nohou ve velkých dřevěných kádích. Hrozny Montepulciano se fermentují celé v cementových kádích s kvasinkami.
Celá kolekce vín Emidio Pepe zraje v lahvích. Ve sklepě je uloženo více než 350 000 lahví. S každým ročníkem se víno přelévá do nové láhve, aby se odstranil nežádoucí sediment.